Основні поняття загальної патології.

Патологія (від грец patos — хвороба і lоgos — учення) — наука про хвороби, причини і закономірності їх виникнення і розвитку.

Патологія включає патологічну анатомію, що вивчає порушення нормальної будови органів і тканин, і патологічну фізіологію, що вивчає функціональні зміни в хворому організмі.

Вивченню причин і умов виникнення хвороби присвячений розділ0 патології, який називається етіологією (від грец.. аіtiо — причина), вивченню механізмів розвитку хвороб — розділ патології, який називається патогенезом. Патологія включає загальну і спеціальну.

.Загальна патологія вивчає загальні закономірності патологічних процесів, встановлює загальні риси їх виникнення, розвитку і закінчення).

Спеціальна патологія вивчає функції окремих органів і систем організму при різних захворюваннях. Крім того, відома експериментальна патологія, що широко використовує результати дослідів з тваринами, зокрема рибою.

У патології риб і інших хребетних тварин багато загального, тому в іхтіопатології застосовуються принципово ті ж методи досліджень, що в медицині і ветеринарії. Проте організм риби як холоднокровної тварини різко відрізняється від теплокровних тварин, тому деякі методи досліджень спеціально модифіковані для риб.

 








Дата добавления: 2015-04-29; просмотров: 2206;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.