Значення вивчення іхтіопатології для рибоводів.

В результаті вивчення і засвоєння матеріалу курсу “Хвороби риб” студенти повинні оволодіти сучасними знаннями про основні заразні та незаразні хвороби риб, знати особливості перебігу окремих захворювань, методи їх діагностики, загальні закономірності епізоотичного процесу та чинники, що сприяють спалаху епізоотій, а також мати практичні навички, необхідні для широкого застосування в повсякденній роботі з організації та проведення санітарно-профілактичних заходів у рибницьких господарствах під час вирощування риби, навчитись творчому підходу до рішення проблем профілактики хвороб риб в умовах природних та штучних гідробіоценозів з урахуванням екологічної ситуації і використання знань, набутих в процесі вивчення інших дисциплін.

Вирішення практичних питань попередження і боротьби з хворобами риб залежить від рівня знань іхтіологів та рибоводів в області іхтіопатології. Знання основних найбільш поширених захворювань дозволяє рибоводам не лише поставити правильний діагноз, але і своєчасно провести профілактику та розпочати лікування. Правильне уявлення про шляхи поширення епізоотій, специфічність паразитів є необхідним для іхтіологів при акліматизації тих чи інших гідробіонтів, зарибленні нових водойм, що дозволяє попередити поширення і виникнення хвороб шляхом правильного підбору об’єктів рибництва. Вміння своєчасно та правильно організувати систему ветеринарно-санітарних та рибоводно-меліоративних заходів дозволяє забезпечувати високу продуктивність рибоводних господарств. Все перераховане вище показує, що іхтіолог і рибовод повинні знати іхтіопатологію та застосовувати свої знання на практиці.








Дата добавления: 2015-04-29; просмотров: 626;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.