Зовнішня Інформація

Значним джерелом для аудиторів є - зовнішня інформація. Дослідження внутрішніх відносин в організації може розкрити несприятливі тенденції, а зовнішнх - оцінки дії їхньої фірми ззовні. Більшість зовнішніх інформацій надходить з опублікованих державних статистичних даних, галузевих збірників, періодики науково-практичного характеру. Видається література з питань перспективи зайнятості, показників плинності працівників, проектування робочої сили, заробітної плати, пільг і винагород, серйозності і частоти нещасливих випадків, і інших даних, що можуть служити базою для порівняння з внутрішньої інформації.

У закордонних країнах промислові асоціації і торговельні палати поширюють серед своїх членів спеціалізовані дані, пов'язані з економічною діяльністю. Аудитори найчастіше використовують статистику по промислових нормах: показникам плинності й абсентеїзму, стандартним ставкам заробітної плати, темпам росту, стандартизованим описам робіт, числу нещасливих випадків, витратам на додаткові пільги, і зразки угоди між профспілкою й адміністрацією.

Професійні асоціації часто забезпечують подібну інформацію членам своєї профспілки.

Аудитори також можуть замовити необхідну інформацію зовнішнім консультантам або, що дуже поширено за рубежем, науково-дослідному відділу вузу.

 

Експерименти в галузі людських ресурсів

Найбільш значимий проект дослідження — «польовий» експеримент — дозволяє відділу персоналу порівнювати експериментальну і контрольну групи в реальних умовах.

Наприклад, відділ ЛР може реалізувати програму навчання техніці безпеки для половини менеджерів фірми. Ця половина — експериментальна група. Група контролю — менеджери, що не навчаються. Потім порівнюються наступні звіти по безпеці обох груп через кілька місяців після того, як навчання закінчене. Якщо експериментальна група має значно більш низьке число нещасливих випадків, це свідчить про те, що програма навчання безпеки була ефективною.

 

Були розглянуті основні підходи і методи аудиту персоналу. Значну частину часу аудиторська команда присвячує аналітичній роботі з отриманими даними.

Дослідження відповідності діяльності по управлінню персоналом у реальних умовах, на підставі оцінки критеріїв ефективності, виробляється в статиці і динаміці ефективності управління персоналом. Для практичних цілей напрямку діагностичного дослідження конкретизуються.








Дата добавления: 2016-02-20; просмотров: 863;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.