Психофізіологічні резерви організму людини

Психофізіологічні резерви організму людини, як феномен нами вже розглядалися в розділі 3. Тут ми особливо нами виділяються фактори, що сприяють прояву надможливостей людини. Щоб стати „надлюдиною”, нічого не треба винаходити, треба лише навчитися задіяти свої ж власні здібності. Природа розпорядилася так, що наші природні можливості організму знижені в 2-3 рази і виявляються неусвідомлено в надзвичайних обставинах. Треба навчитися задіяти резерви в будь-який момент, виходячи з виниклої потреби.

На сьогодні розроблені техніки, технології переведення людини в трансовий стан будь-якої необхідної глибини, що лежить в основі "секретів" підключення резервних надможливостей. На думку фахівців, одним з перевірених століттями секретів успіху будь-якої людської діяльності є звуження активного поля зовнішньої уваги, переведення його з зовнішньої спрямованості на внутрішню і потім максимальна беземоційна концентрація уже внутрішньої уваги на якійсь визначеній зовнішній діяльності, що у цьому випадку буде виконано більш, ніж наполовину, автоматично, малоусвідомлено, майже інтуїтивно і високоякісно, за рахунок залучення в діяльність несвідомих

Інформаційно-енергетичний фактор (ІЕФ)

Самоуправління, самоорганізація - це інформаційно-енергетичний самовплив людини на себе, як біосоціальну і духовну системи, приводячи неї до активної організованої цілеспрямованої діяльності. Управління вдосконалює процеси обміну з зовнішнім і внутрішнім середовищем, системи регулювання людського організму. Інформація необхідна мозкові для прийняття рішень і своєчасної організації процесів функціонування людського організму і природно, що кількісно-якісні характеристики циркулюючої інформації в каналах управління робить факторну дію на організацію праці. Таким чином, інформаційно-енергетичним фактором можна вважати причини, що породжують факт відповідності (невідповідності) кількісно-якісних характеристик інформації й енергії, що циркулюють в інформаційно-енергетичній системі людини, спрямованої до визначеної цілі.

Енергетична складова ІЕФ виявляється в процесі самоуправління процесом поповнення енергією людини, як біоенергетичним і інформаційним комплексом. ... Основна умова існування всього живого на Землі - можливість поглинати енергію з зовнішнього середовища, акумулювати її і використовувати для здійснення процесів життєдіяльності» [8].

Людина - частка Всесвіту і від гармонії її життя з навколишнім світом залежить реалізація її життєвої програми. До такого висновку приходять роботи К.Е.Ціолковського, Н.К.Реріха, В.И.Вернадського, П.Тейяр де Шардена, А.Л.Чижевського, Н.Н.Моисеєва й ін., що розглядали Всесвіт як єдину систему, що самоорганізується.

Раніше ми описували, що багато хто з учених дійде висновку, що ми живемо за законами космосу, будучи частиною космічної енергетичної системи, і ці закони діють не тільки поза нами, але й у нас самих. Тому факторний вплив на самоуправління, самоорганізацію і саморозвиток свого організму, здібностей, мислення і т.п., сприяє оволодінню засобами удосконалення енергетичних процесів, що проходять в організмі людини.

На ІЕФ впливає ЛФ (через індивідуальні особливості системи управління інформаційно-енергетичними потоками). Інформаційні особливості виявляються в системах надходження інформації в мозок, її збереженні, обробки і використанні.

Інформація надходить у мозок від зовнішніх джерел і внутрішніх. Вона проходить у свідомість і підсвідомість, несвідоме. Проходить, якщо "детектори" пропускають. У потоці інформації усвідомлюється тільки та її частина, на яку спрямована увага. Якщо відвести увага людини, вона не усвідомлює те, що їй може бути дуже важливо, або прийме, як дуже потрібне їй те, що хотів іншої. Найкраще в глибинні структури мозку інформація проникає у випадку зміненого стану свідомості

У розділі 5 ми розглядали Так звані змінені стани свідомості ЗСС. У ці стани людина переводить себе сама або це роблять інші. У цьому стані людьми легко маніпулювати. Для того, щоб людина сама маніпулювала собою, вона повинна управляти інформацією, тобто володіти психотехнологіями.

Уміння пропускати потрібну інформацію всередину мозку дозволяє людині підключати свої психофізіологічні резерви, тому що свідомість працює зі швидкістю 120 слів у хвилину, а підсвідомість і несвідоме зі швидкістю в мільйон разів швидше [15]. Той, хто вміє користуватися своїм мозком, той вирішить будь-як задачі і проблеми, що виникають у діяльності. Людина по каналах зворотного зв'язку в спілкуванні з іншими "відправляє" вербальну (контрольованою свідомістю) інформацію і невербальну (у людей, що не мають спеціальної підготовки, вона відображає процеси, що протікають у співрозмовнику), [9,15].

Уміння визначати, що "у підсвідомості" у співрозмовника, конкурента, супротивника дозволяє успішно вирішувати свої задачі в спілкуванні і комунікації. Тактика і ділова стратегія будується на знанні технології інформаційного обміну. [15].

Той, хто володіє інформацією, той вчасно приймає рішення і має великі шанси здобути перемогу.

Інформаційна й енергетична складові ІЕФ у процесі організації праці виявляються спільно. Інформація «впливає» на систему управління людини енергетично.

 








Дата добавления: 2016-02-20; просмотров: 771;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.