Психічні властивості – див. Властивості психічні

Психоаналіз –напрям у психології, започаткований З.Фрейдом; дає суб’єктивно-ідеалістичне тлумачення потягів людини, її поведінки.

Психодіагност –електронний апарат; використовується для психодіагностики та тренування психічних функцій оператора.

Психодіагностика – (від грецьк. psyche - душа і diagnosis - розпізнавання, визначення) - це розділ психології, який вивчає принципи і засоби побудови та застосування діагностичних процедур з метою встановлення значень деяких психологічних феноменів, що дозволяють встановити діагноз; - технологічний процес постановки психологічного діагнозу. Містить у собі розробку вимог до вимірювальних інструментів, конструювання й апробацію методик, вироблення правил обстеження, обробку й інтерпретацію результатів.

Психодіагностика комп’ютерна – це психодіагностика із широким застосуванням комп’ютерної техніки та комп’ютерних технологій, по можливості на усіх етапах психодіагностичних досліджень (від пред’явлення стимулів, до інтерпретації і узагальнення результатів дослідження).

Психодіагностика комп'ютерна -це напрямок досліджень, пов'язаний із використанням засобів обчислювальної техніки при проведенні обстеження або (і) аналізі його результатів, а також розробкою і застосуванням комп'ютерних тестів [Бурлачук, Морозов, 1999].

Психодіагностика професійна –галузь психодіагностики, що має своїм основним завданням з’ясування причин низької професійної продуктивності працівників з метою надання їм індивідуальної допомоги шляхом відповідного навчання й тренування, усунення міжособових напружень, раціоналізації робочого місця, оптимізації режиму праці й відпочинку тощо.

Психодіагностика шкільна –галузь психодіагностики, що охоплює всі види навчальних закладів (включаючи й дошкільні)), але насамперед загальноосвітню школу. Шкільну психодіагностику можна поділити на такі основні напрями: психодіагностика та подолання загального відставання у навчанні, специфічного відставання з математики, відхилень від індивідуального оптимуму навчальної діяльності, недисциплінованої поведінки. До предмета шкільної психодіагностики входять також, діагностика дошкільного навчання, визначення індивідуальних особливостей дітей з підвищеними здібностями.

Психологічне моделювання діяльності – див. Моделювання діяльності психологічне

Психологічний аналіз – див. Аналіз психологічний








Дата добавления: 2016-05-05; просмотров: 469;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.