Руховий аналізатор – див. Аналізатор руховий

Самооцінка –судження людини про міру наявності у неї тих чи інших якостей, властивостей у співвідношенні їх з певним еталоном, зразком.

Самооцінка – це вияв оцінного ставлення людини до себе.

Самопізнання –дослідження, пізнання самого себе. Здатність до самопізнання притаманне лише людині; здійснюється зрештою за допомогою розуму.

Самопочуття – поняття психології, в якому фіксується цілісне вираження про діяльність внутрішніх органів, периферійної і центральної нервової систем, психологічний настрій людини.

Самоспостереження –спостереження за своїми діями, вчинками, думками, почуттями. Воно є необхідною передумовою контролю особистості за своєю поведінкою та діяльністю. Самоспостереження може виступати як цінний науково-дослідний метод (так званий інтроспективний метод, або інтроспекція).

Свідомість – властива людині функція головного мозку, яка полягає у відображенні об’єктивних властивостей предметів і явищ навколишнього світу, процесів, що відбуваються в ньому, своїх дій, у попередньому мисленому накресленні їх і передбаченні наслідків, у регулюванні взаємовідносин людини з природою і соціальною дійсністю.

Селективність – у психології – здатність особистості відбирати з великої кількості подразнень і інформації необхідне, що відповідає її спрямованості, потребам, установці, настроям. Вона виявляється в увазі, сприйманні, спостережливості, пам’яті, мислительній діяльності, у способах дій і буває свідомою і мимовільною.

Семантика – правила тлумачення конструкцій мови програмування, що дозволяє однозначно представити процес обробки інформації.

Сенсорний – чуттєвий, пов’язаний з відображенням дійсності за допомогою відчуттів і сприймань. Психофізіологічний механізм сенсорності виявляється в так званому сенсорному рефлексі – відповіді на вплив умовного подразника. Розрізняють сенсорні образи і сенсорні дії.

Сервер (server – слуга) - у локальній мережі - виділений окремий комп’ютер, що надає послуги іншим комп’ютерам цієї мережі; - комп’ютер на якому встановлена та функціонує адміністративна програма, що керує доступом до всієї мережі або її частини та до її ресурсів. Сервер формує ресурси для робочих станцій або виконує функції керування мережею.

Сервер (server) – загальний термін для позначення апаратної чи програмної реалізації, головною метою якої є обслуговування клієнтів у мережі. Мережевий файловий сервер забезпечує учасників мережі доступом до спільних дисків. Сервери World Wide Web надають клієнтам змогу отримати доступ до документів, які зберігаються на дисках даного серверу. Поштові сервери розподіляють пошту серед користувачів (приватних осіб) локальної мережі.








Дата добавления: 2016-05-05; просмотров: 500;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.