Сервісно-програмні засоби – див. Засоби сервісно-програмні

Сигнал –умовний знак (фізичний процес або явище) для передавання конкретної або узагальненої інформації. За природою вони сигнали можуть бути світловими, звуковими, тепловими, електричними та ін.

Симптом(грецьк. symptoma - збіг, ознака) - тілесні чи психічні ознаки, що свідчать про зміну звичайного чи нормального функціонування організму. У психології розрізняють суб’єктивні і об’єктивні симптоми.

Симптомокомплекс –сукупність симптомів, що характеризують певне явище, хворобу або можливі вчинки, поведінку людини.

Синтаксис – правила побудови програм за допомогою алфавіту та операторів мови.

Синтез(від грецьк. з’єднання, складання) мислене або практичне сполучення розчленованих у ході аналізу частин предмета, встановлення їх взаємодії і зв’язків для пізнання чи виготовлення цього предмета як цілого.

Система комп’ютерна- це сукупність апаратних та програмних ком­понентів, що здатна виконати безліч потрібних користувачеві функцій.

Система експертна – це програма, яка замінює експерта в тій чи іншій галузі.

Система команд виконавця (СКВ) – сукупність команд, які у змозі виконати даний виконавець.

Система операційна - це пакет системних програмних засобів, що забезпечують функціонування ПЕОМ, інтерфейс користувача з ПЕОМ та ефективне використання усіх програмних та обчислювальних ресурсів.

Система пошукова, пошуковий двигун (Search engine) –спеціальна комп’ютерна система (включає апаратну та програмну реалізації), яка дозволяє користувачам здійснювати пошук інформації у просторі World Wide Web за ключовими словами та іншими критеріями. Пошукові системи Інтернет є одними з найкорисніших елементів World Wide Web.

Система управління базою даних (СУБД) — це спеціальний пакет програм, що забезпечує створення, супроводження і використання баз даних багатьма користувачами.

Система файлова – сукупність програм, що забезпечують роботу з файлами та їх каталогами, які зберігаються на зовнішніх пристроях ПЕОМ.

Системи інтелектуальні– системи призначені для виконання на ПЕОМ таких практичних задач, які називаються інтелектуальними, якщо вони виконуються людьми. Прикладами інтелектуальних задач є задачі розуміння і синтезу текстів на природній мові, розуміння і синтезу мови, аналізу, обробки і синтезу зображень, перекладу з однієї природної мови на іншу, прийняття рішення в умовах змінного оточення і т.п.

Системне програмне забезпечення – див. Забезпечення програмне системне








Дата добавления: 2016-05-05; просмотров: 432;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.