Особливості змісту базової програми з фізичного виховання.

У Законах України: «Про освіту», «Про вищу освіту», «Про фізичну культуру і спорт», говориться про те, що фізичне виховання студентів – одне з основних напрямків вищої гуманітарної освіти.

Навчальні програми з фізичного виховання студентів – основа державного освітнього стандарту фізичного виховання.

Вони розробляються для кожного освітньо-кваліфікаційного рівня підготовки окремо. При цьому базова програма з фізичного виховання у вузах I-II рівнів акредитації (кваліфікаційний рівень «молодший фахівець»; підготовка здійснюється в коледжах), III-IV рівень акредитації («бакалавр», «фахівець», «магістр»; підготовка ведеться у ВУЗах) є нормативною.

Таким чином, фізичне виховання входить у число дисциплін обов'язкових для вивчення у ВУЗі.

Слід зазначити, що фізичне виховання тісне пов’язане з дисциплінами загальноосвітнього та соціально-гуманітарного циклу.

Відповідно до нині діючих «Державних вимог» до навчальних програм з фізичного виховання в системі освіти, вузи, спираючись на навчальний план і базову навчальну програму розробляють свої робочі програми з фізичного виховання, з огляду на: особливості регіону, традиції, географічні умови, матеріально-технічне і кадрове забезпечення, а також ОКХ (освітньо-кваліфікаційну характеристику профілю підготовки фахівців визначеного рівня «молодший фахівець», «бакалавр», «фахівець», «магістр»).

Кваліфікація «бакалавр» припускає оволодіння професійними навичками самостійної діяльності на базі широкої і спеціалізованої фундаментальної підготовки.

Метою занять фізичною культурою для студентів І курсу є адаптація до інтенсивної інтелектуальної діяльності.

Академічні заняття регламентуються навчальним планом ВУЗу і складають 4 години на тиждень на І-му і ІІ-му курсах (140 годин у рік); до 2-х – 4-х годин у тиждень на ІІІ і IV курсах (70-140 годин).

Зміст базової програми з фізичної культури у ВУЗі складають 3 розділи:

- теоретичний;

- практичний;

- контрольний.

 








Дата добавления: 2016-04-22; просмотров: 1178;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.