Техніка магічного погляду

Однією з популярних серед молоді технік невербального впливу є техніка особистого магнетизму [28]. Для розвитку «магнетичного» погляду необхідно освоїти ряд вправ.

1. “Нерухомого сидіння з фіксованим поглядом”

Ціль вправи - призвести тіло в повне розслаблення і зосередити свій пильний і нерухомий погляд на якій-небудь точці.

2. “Фіксація погляду на білій крапці”

Зосередити погляд на білій точці в центі чорного кола розміром 8-10 см. “Тримати” погляд поки коло не стане розпливатися, а очі наповняться сльозами. Поступово тривалість погляду може бути доведена до 15 хв.

3. “Фіксація погляду з переміщенням очей у сторони”

Погляд переноситься на білу крапку, розташовану в 2 метрах без зміни положення голови.

4. “Фіксація погляду з переміщенням вправо і вліво”

Погляд переноситься з одного кола на інше з охопленням поглядом білої точки.

5. “Зміїний погляд”. Вправа 2,3,4 з'єднується з 1.

У цьому випадку розвивається магнетичний погляд у стані заціпенілої нерухомості.

6. “Владний погляд” (робиться з дзеркалом).

Спрямовуючи свій погляд на зіниці або перенісся відпрацьовується “центральний погляд”

Характерним у цій техніці є розвиток сили волі із силою погляду. Професор В.А.Іванченко, який описав цю техніку домігся “силою” погляду гасіння свічі.

Метод заговаривания.

Ця й інші техніки використовуються циганами, вуличними торговцями й ін. Вони відомі зі стародавності. Ці техніки ефективні і можуть бути використані проти Вас [10]. Суть заговорювання полягає в інформаційному перевантаженні свідомості “клієнта”, яка запускає фізіологічний механізм прогресуючого гіпнотичного психофізіологічного гальмування. Увага може стійко утримуватися різними цікавими історіями, анекдотами, випадками і т.д., а в тексті мови увесь час уплітаються суггестуючі команди або поведінкові установки, у яких грузне свідомість слухача. Застосовується “перекриття реальностей”, коли одна історія вплітається в іншу, третя в другу і т.д. Крім гальмування використовується завантаження психіки надмірною за обсягом інформацією (це ефективно використовують цигани), тому що люди засвоюють інформацію, що надходить, тільки з визначеною швидкістю. При підвищенні швидкості свідомість “клієнта” не встигає обробляти нові слова (а увага утримується), вони йдуть прямо в підсвідомість, минаючи її цензуру. Дослідники цих технік [10] приводять наступні з них, названі ними “мовні трюки”.

1). Трюїзми. Це слово значення якого відповідає дійсному, але втілює облудну стратегію. Наприклад, Вам не пропонують купити, а говорять: “Ну і холод! Відмінний і дуже дешевий костюм! Усі купують! І показують Вам костюм.

2). Ілюзія вибору. У звичайну фразу непомітно ховається сховане твердження про наявність якогось предмета або явища.

Наприклад, Вам не пропонують купити, а говорять: “Яка Ви симпатична! І Вам це дуже підходить... Яку шапку будете брати, ту або цю? В останній фразі при цьому пастка для свідомості, що імітує Ваше право на вибір.

3). Команди сховані в питаннях.

Наприклад, Вас просять: “Я Вас дуже прошу. Ви не могли б прикрити двері!” Або може бути питання: “Ви вже знаєте, що будете брати?”

4). Моральний тупик.

Вас не просять купити свій товар, а пропонують спробувати. При цьому продавець (як тільки Ви пробуєте) запитує: “Ну, сподобалося? Сподобалося?” Це пастка для свідомості, тому що Ви виявляєтеся в моральному тупику: збрехати, що продукт поганий, ніяково... і підсвідомість уже погодилася.

5). Мовний прийом “чим... – тим”. Суть психотехніки в зв'язуванні того, що відбувається, з тим, що потрібно. Наприклад на ринку Вам говорять: “О, я бачу, Вам повезло, ця шапка Вам дуже підходить, чим довше Ви неї приміряєте, тим більше вона Вам подобається”.

6). Мовний прийом “Метод Штірліца”. Особливості нашої пам'яті такі, що людина краще запам'ятовує в будь-якій розмові початок і кінець. Тобто невербальною інформацією підкреслюються ті слова, що потрібні і поставлені вони в кінець розмови.

7). Прийом “як тільки... то...”

Наприклад Вам говорять: “Як тільки Ви побачите свою лінію життя на долоні, так відразу зрозумієте мене!” Відбувається приєднання до реального факту довіри до себе.

8). Мовний трюк “Розсіювання”. Суть психотехніки полягає у виділенні окремих слів (голосністю, інтонацією, паузами, дотиками, жестами й ін.) розсіяних по всій розмові, але підсвідомість реагує тільки на ці слова (вони підкріплені невербальною інформацією).

Цікаво, що навіть у письмовий текст можна вставити сховану інформацію. При цьому потрібні слова виділяють: розміром шрифту, іншим шрифтом, іншим кольором, абзацним відступом і т.п.

Ці й інші техніки значно підсилюють Вашу “озброєність” засобами впливу на людей. Ми них привели ще і з метою попередження Вас про можливості їхнього використання проти Вас і не тільки на ринку, але за столом переговорів. Ці техніки дозволяють підвищити Вашу готовність до життя в цьому складному світі. Це і ще раз нагадує про необхідність пізнати себе й інших. Особиста підготовка до реалізації плану кар'єри значно полегшить Вам досягнення поставленої цілі. Успіхів Вам!...

 








Дата добавления: 2016-02-20; просмотров: 720;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.