Особливості підготовки до використання засобів при реалізації кар'єрних цілей

Особливості покажемо на прикладі оволодіння медитацією і технікою магічного погляду.

Оволодіння медитацією

Медитація(від лат. meditariрухомий до центру, meditatioміркування) — психічний самовплив, спосіб зняття нервової напруги, зміцнення щиросердечних сил, засіб приведення психіки в стан глибокої зосередженості. Власне кажучи, це спосіб духовного відтворення, система духовної практики, що дозволяє людині взяти на себе відповідальність за зміст своїх думок.

Основна ланка медитаціїзанурення розумом у предмет, ідею, концентрація уваги на аналізі думок, відчуттів, станів; розосередження уваги, досягнення стану «поза розумом».

"У стані концентрації уваги, людина цілком виключається із системи внутрішніх і зовнішніх подразників і зосереджується на одиничному об'єкті, а, отже, втрачає можливість правильно оцінювати проміжки часу[6,7]. Основним змістом переживань стає відчуття незвичайної порожнечі. Оскільки ж тимчасова складова є необхідним компонентом у самосвідомості особистості, у формуванні відчуття Я, втрата тимчасового орієнтування призводить до формування ілюзорного самосприйняття свого Я ("злиття з безмежним", "розчинення в сонячному світлі", "ширяння в невагомості" і т.п.). Природно, що подібного роду психічна іммобілізація, зв'язана з тимчасовим вимиканням основних інтегративних механізмів мозку, сприяє відновленню нервово-психічних функцій людини, залишаючи після себе відчуття свіжості, внутрішнього відновлення і радості буття".

Методи медитації: споглядання предмету; відлік і усвідомлення подиху; облік кожної сторонньої думки, м'яке звільнення від неї; повернення свідомості в центральну точку.

Прийоми медитації: вибір часу, місця, пози, подиху.

Результат медитаціїмогутній приплив творчої енергії.

Медитація, за Багваном Шри Раджніш, — це двері до таємниць буття, єдиний спосіб перевершити себе, вийти за межі себе. Вона не повинна бути зусиллям, вибирайте ту, котра Вам підходить. Не створюйте саморобні медитації. Іноді медитація може бути дуже небезпечна: Ви граєте з тонким, дуже тонким механізмом розуму.

Форми медитації

Медитація сміхом: перше, що потрібно зробити ранком, це розсміятися, і це задасть тон усьому дню.

• Медитація "золоте світло": Ви лежите ранком у своїй постелі. Очі закриті. Коли Ви вдихаєте, уявіть собі золоте світло, що входить через Вашу голову в тіло, начебто сонце встало поруч з Вашою головою.

• Біг як медитація: мить, коли бігун зникає, залишається тільки біг.

• "Побиття подушки": якщо Ви почуваєте, що побили б кого-небудь, бийте подушку. Зніміть енергію гніву і думка про те, як комусь зробити боляче, поступово зникне.

• Робота як медитація: перетворіть роботу у творчість.

• "Думайте про протилежне": якщо Ви розгнівані, думайте про жаль, якщо Ви незадоволені, думайте про задоволеність.

• "Подружіться з деревом": спілкування, робота з деревом потягне і відверне Вас. Петро I приймав іноземних гостей у майстерні, виточуючи дерев'яні деталі.

• Танець як медитація: якщо Ви молоді або хочете бути молодим, танцюйте з насолодою, самозабутньо, забудьте про навколишніх, залишилися тільки Ви і Ваш партнер.

• Секс як медитація: природне сексуальне життя дасть Вам тонус у всіх Ваших справах, особливо у творчості.








Дата добавления: 2016-02-20; просмотров: 428;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.