Вимоги, що ставляться до системи автоматичного регулювання.

Ефективність CAP у кожному конкретному випадку визначається ступенем задоволення поставлених до неї вимог. Найважливішою вимогою є забезпечення функціональної залежності між сигналами на вході і виході системи. Абсолютно точної рівності цих сигналів досягти неможливо. Чим точніше відповідає регульована величина задаючому діянню, тим складнішою виходить CAP. При розробці систем прагнуть знайти розумний компроміс між високою якістю роботи і простотою технічної реалізації CAP. Вимоги до CAP різні і визначаються багатьма факторами. Звичайно ставлять вимоги:

- до запасу стійкості;

- до величини помилки в усталеному режимі (статичної точності);

- до поведінки системи в перехідному процесі при певних діяннях;

- до динамічної точності при діяннях, шо неперервно змінюються.

Через зворотні зв'язки CAP схильні до коливань, тому вимогу до стійкості треба виконувати в повному обсязі. Нестійка система взагалі непрацездатна Стійкість системи не повинна порушуватись під час роботи в результаті змін внутрішніх і зовнішніх умов. Це гарантують створенням певного запасу стійкості.

Системи автоматичного регулювання повинні мати високу надійність дії і бути безпечними в роботі. Невід'ємною якістю є економічна ефективність систем.

CAP мають передбачати швидкий перехід від автоматичного до ручного керування і навпаки.

У CAP треба застосовувати типові технічні засоби. До розробки і виготовлення нових елементів автоматики приступають тільки в тому разі, коли відомі елементи застосовувати неможливо.

Конкретна конструкція CAP повинна забезпечувати зручність в експлуатації, простоту контролю за справністю окремих вузлів, ремонт та заміну окремих деталей. У багатьох випадках доцільно передбачати в разі несправності заміну цілих блоків. Особливо легкий доступ слід забезпечувати до деталей, які швидко спрацьовуються, та елементів налагоджування системи.


Години








Дата добавления: 2015-05-16; просмотров: 862;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.