Особливості будови кузовів спеціальних вагонів

Будова кузовів спеціальних вагонів визначається фізичними і хімічними властивостями вантажів, які в них перевозяться.

Кузовом вагонів-цистерн(рис. 3.64) є циліндричний резервуар (ко­тел), закріплений на рамі вагона хомутами, який слугує для перевезення наливних рідких і газоподібних вантажів. Котел зварений з п'яти поздовжніх листів (нижнього 7 — товщиною 11 мм, двох бокових 3 і двох верхніх 2 — товщиною 9 мм) і двох днищ 1 товщиною 10 мм, у верхній ча­стині котел має ковпак з люком 5 діаметром 570 мм, який закривається герметичною кришкою, для наливання і зливання вантажу.

Кришка кріпиться до люка за допомогою восьми відкидних болтів. На опорне кільце горловини люка вставляється ущільнювальне кільце з бензоморозостійкої гуми. В середині люка розміщається привод основно­го затвора зливного приладу і дві сегментні планки 8 і 9, закріплені на різних рівнях для контролю за граничними рівнями наливу. Патрубок 6 призначений для встановлення запобіжного впускного клапана. Об'єм котла має заповнюватись тільки на 98%, залишок порожнього об'єму пе­редбачається для збільшення об'єму вантажу при нагріванні. Для підні­мання на цистерну біля люка влаштовуються з обох боків металеві драби­ни, а зверху майданчик для огляду котла. В середині котла також влашто­вується драбина, яка опирається на нижній лист котла.

Котли багатьох цистерн, крім того, внизу мають універсальний злив­ний прилад для зливання вантажу. Він кріпиться до нижнього листа на се­редині котла, має основний і додатковий клапан та гумове ущільнення, яке забезпечує високу надійність герметизації котла

 

1 2 3 4 5 6

 

 

1 2 3 4 5 6

 

 


 

 

 

Кузов вантажного вагона 5-вагонної рефрижераторної секцІЇ Брянсь­кого машинобудівного заводу (рис. 3.65) має два відділення: вантажне і машинне. Вантажне відділення займає 8/9 об'єму кузова, має могутню теплоізоляцію, внутрішню обшивку, гратки на підлозі. Термоізоляція виконана із пінополістирола марки ПСБ товщиною 200 або 220 мм. В ма­шинному відділенні розміщені два компресорні холодильні агрегати і еле­ктрощит. Обладнання кузова забезпечує заданий температурний режим в діапазоні від +14 °С до -20 °С незалежно від температури зовнішнього повітря. До нього належать індивідуальна система охолодження або опа­лення, система циркуляції повітря, подачі холодного або теплого повітря вентиляторами від холодоустановки або електропечей, засоби для вилу-чення конденсату і промивочної води, прилади для контролю за темпера­турою вантажу і повітря.








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 1254;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.