Призначення і типи кузовів пасажирських вагонів

Тип і конструкція кузова пасажирського вагона визначається його

призначенням.

Залежно від призначення і комфортабельності, пасажирські вагони поділяють на: жорсткі некупейні; жорсткі купейні з 4-ма місцями вкупе (рис. 3.66); міжобласного сполучення (з кріслами тільки для сидіння); м'які з 4-ма або 2-ма місцями в купе; м'які міжнародного сполучення з 2-ма місцями в купе; поштові; багажні; поштово-багажні; ресторани; служ­бові.

За будовою кузова пасажирські вагони бувають двох типів: з хребто­вою балкою; без хребтової балки, останні мають значно меншу тару.

Кузови всіх пасажирських вагонів суцільнометалеві, складаються з рами, підлоги, бокових та торцевих стін і даху. Зовні вони мало чим відріз­няються один від одного, основні відмінності спостерігаються у формі і розташуванні внутрішніх приміщень.

Каркас кузова пасажирського вагона (рис. 3.67) складається із попе­речних замкнутих балок і зв'язуючих поздовжніх балок, які зварюються

між собою. Для несучих елементів конструкції кузова застосовуються низьколеговані і вуглеводисті сталі. Зовні на каркас нашиваються ґофро-вані металеві листи завтовшки 2 мм, підкріплені стояками і поздовжніми зв'язками, обшивка даху має товщину 1,5-2,5 мм. 3 середини кузова стіни і стеля обкладаються теплоізоляційним матеріалом (пінополістиролом) і декоративним оздоблювальним матеріалом (рис. 3.68), настил підлоги ви­готовляється з металевих листів товщиною 3 мм і лінолеуму.








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 3266;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.