Автонавантажувачі, їхня будова, призначення і характеристики

Малогабаритні вилкові автонавантажувачі моделей 4020, 4020-01 вантажністю 1 і 2 τ — чотириопорні, з передніми ведучими і задніми керо­ваними колесами. Приводом служить карбюраторний двигун. Застосову­ються на відкритих платформах і майданчиках.

Всі малогабаритні вилкові автонавантажувачі в значній мірі уніфіковані і мають ідентичні з вилковими електронавантажувачами вантажопідйомники, ведучий і керований мости, кермо, пульт управ­ління.

Вітчизняні автонавантажувачі, як карбюраторні, так і дизельні, для роботи в закритих складах не набули широкого застосування через відсутність технічно надійного та економічно ефективного обладнання для очищення вихлопних газів.

Останнім часом на Україні на переробці тарно-штучних вантажів у критих складах стали застосовуватись малогабаритні дизельні автона­вантажувачі виробництва японської фірми «TOYOTA» вантажністю 1,5, 2 і 3 τ і «KOMATSU» вантажністю 1,5, 2,5 і 5 т, німецької фірми «KAVP» вантажністю від 1,5 до 4 τ з різноманітними захватами. Каталізатори вих­лопних газів, установлені на них, дозволяють працювати навіть у складах харчових продуктів. Вони також мають низький рівень шуму. На рис. 6.23 приведений загальний вигляд одного з таких навантажу­вачів — вільчатого автонавантажувача «TOYOTA» вантажопідйомністю

1,5 т.

На відкритих площадках часто застосовуються автонавантажувачі 4043М, 4046М, 4075 і 4048 (рис. 6.24) відповідно вантажопідйомністю 2,3, 5 і 10 т. Застосування їх на вантажних роботах невеликих обсягів часто більш ефективне, ніж кранів, завдяки універсальності щодо обладнання змінними захватами і мобільності при обслуговуванні місць навантажен­ня — вивантаження. Всі ці машини створені на основі серійних вантажних автомобілів і мають, в основному, однакову конструктивну будову, окрім деяких вузлів машини 4008.

 

тори або тягачі на гусеницях чи пневматичних колесах, обладнані навісни­ми ковшами (ТОЇ,ПТС-70, ТЛ-3, ТО-5, ТО-.7,ТО-12, Т-157 та інші).

Гусеничні одноковшові навантажувачі— «тракторні лопати» (рис. 6.25) мають широкий ківш, який після наповнення розвантажується «через себе».

Ківш може наповнюватись двома способами:

ступеневим,коли наповнення здійснюється напірним рухом трактора
вперед, по черзі вмиканням і вимиканням швидкості та незначним
підніманням і опусканням ковша; після наповнення ковша трактор
виконує задній хід, ківш піднімається і переміщується по заданій
траєкторії і розвантажується через задню стінку;

екскаваційним,коли ківш заглиблюється в сипкий матеріал, напов­
нюється, рухаючись плавно по кривій траєкторії вгору і назад; цей
спосіб наповнення більш швидкий і ефективний, але може виконува­
тись за наявності високих штабелів.

Останнім часом застосовуються різноманітні тракторні навантажу­вачі, обладнані різними захватними пристроями для перевантаження, на­приклад, таких вантажів: тарно-штучних за допомогою монтажного гака,

 

 








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 6278;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.