П – вміст діючої речовини у технічному препараті, % (визначається за

паспортом, який додається до кожної партії препарату);

Qф – фактичні витрати рідини, л/га.

Розрахована за формулою (3.5) концентрація (%) відповідає вазі технічного препарату гербіциду (кг), до якого необхідно дати стільки води, щоб загальний об"єм розчину (суспензії або емульсії) становив 100 л.

При роботі з гербіцидами необхідно суворо дотримуватись санітарних норм.

Боротьба з льодяною кіркою, вимоканням, випріванням і випіранням.

Вказані роботи проводять по мірі їх необхідності. Під льодяною кіркою, яка нерідко створюється на травах, рослини часто гинуть від здавлювання і нестачі кисню. Для руйнування кірки використовують кільчасті і ребристі котки, а для прискорення розтаювання льоду розсипають по поверхні калійні і фосфорні добрива, золу.

Вимокають трави на понижених місцях при застої на них осінніх або весняних вод. Видалення застійної води роблять за допомогою створення неглибоких канавок (до 20-30 см), викопаних з осені.

Випріває трава тоді, коли незамерзлий грунт покривається глибоким шаром снігу і трави входять в зиму сильно розвинутими, неспілими. Під снігом вони продовжують вегетаційний період, витрачають поживні речовини і гинуть.

Радикальним способом боротьби з випріванням є покіс трав перед входом під сніг, прикочування (ущільнення) снігу.

Випирання рослин визиває створення прошарків льоду в грунті. Вода замерзає, збільшується в об"ємі і піднімає грунт, що знаходиться над нею. Корені рослин при цьому розриваються. Коли лід розтане, піднятий грунт осідає, а рослини з розірваними коренями залишаються лежати на поверхні грунту і гинуть від засихання. Своєчасне прикочування посівів, які постраждали від випирання, дозволяє їм знову укоренитися.

Підсів трав. На площах, де з тих чи інших причин зник культурний твав"яний покрив виконують підсів трав. Найкращий строк підсіву – рання весна, а при дощах – і після першого покосу, але не пізніше 16-20 липня. Підсів трав на великих площах проводять дисковою сіялкою з наступним прикочуванням, на малих – вручну після нарізки неглибоких канав з післяпосівним боронуванням і прикочуванням.

Боронування і дискування старозрілих трав виконують для покращення травостою. Виконують восени після покосу дискування і прикочування, або весною боронування і прикочування. Метою цих робіт є заглиблення в грунт насіння трав, яке випало після його дозрівання.

 

 

Лекція № 15

4 ВИДИ (ТИПИ) ОЗЕЛЕНЕНЬ НА ПРИДОРОЖНІЙ ТЕРИТОРІЇ ТА ЇХ ОСНОВНІ ФУНКЦІЇ

 








Дата добавления: 2016-05-11; просмотров: 660;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.