Розвантаження машин з платформ

 

Перед розвантаженням машини із залізничної платформи необхідно розрубати розтяжки, прибрати з-під коліс упорні клини, зняти з машини укривний брезент (якщо вона була їм накрита) і укласти його на штатне місце. Відкрити люк механіка-водія, виконати контрольний огляд машини і підготувати її до руху. Відкрити повітряні колісні крани і довести тиск у шинах до необхідного за умовами майбутнього руху.

Розвантаження машини з платформи виконувати на торцеву апарель. Рух починати плавно, без ривків і поворотів. Розвантаження виконувати по черзі. Одночасний рух декількох машин по платформах уздовж ешелону заборонено.

 

Вимоги безпеки при завантажувальних і розвантажувальних роботах

 

При завантаженні і розвантаженні необхідно дотримувати наступні вимоги безпеки:

– перед завантаженням необхідно перевірити залізничні платформи, звернувши особливу увагу на стан повздовжніх брусів і настилу, загальмовування і підпору платформ, а також на стан апарелей;

– перед початком завантаження або розвантаження керівник встановлює порядок і загальні сигнали управління, а також інструктує механіків-водіїв про порядок завантаження та розвантаження і вимоги безпеки.

На платформі дозволяється знаходитися тільки особі, яка безпосередньо керує завантаженням або розвантаженням машин; знаходження на платформах і вантажних майданчиках сторонніх осіб категорично забороняється.

 

26.2. Транспортування машин повітряним транспортом

 

Транспортування машин повітряним транспортом повинно виконуватися відповідно до діючої Інструкції по повітряному транспортуванню бронетанкової техніки.

До повітряного транспортування допускаються придатні до експлуатації і технічно справні машини.

У ході попередньої підготовки машин до повітряного транспортування повинне бути виконане їх щоденне технічне обслуговування. При цьому особливу увагу необхідно звернути на:

– справність і герметичність пробок заправних горловин систем живлення та охолодження;

– справність і надійність кріплення буксирних і швартовних крюків до корпуса;

– справність і надійність кріплення коліс і елементів підвіски;

– справність і надійність рульового керування і гальмових систем.

У системі охолодження повинна бути залита низькозамерзальна охолоджувальна рідина. При температурах навколишнього повітря вище за нуль (якщо в систему залита вода) необхідність зливу води з системи охолодження погоджується з командирами екіпажів, які здійснюють транспортування машин.

Перед завантаженням машини в літак необхідно:

– прогріти двигун, довівши температуру охолоджувальної рідини в системі охолодження до 80°С;

– довести тиск у системі централізованого регулювання тиску повітря в шинах до 600-770 кПа (6-7,7 кгс/см2) (по манометру повітряного балона), а в шинах коліс – до 300 кПа (3 кгс/см2), після чого закрити колісні крани;

– вимкнути підвіски перших та четвертих коліс за допомогою спеціальних пристроїв, чотири комплекти яких укладені в інструментальному ящику на правому борті машини, для чого встановити упори 1 (рис. 26.2) на буфери 4 стиску і заздалегідь закріпити їх болтами 7, потім викрутити болти 7 до зіткнення їх з верхніми важелями 6 підвісок і в такому положенні затягнути болти контргайками 5.

 

 


Рис. 26.2.Пристосування для вимкнення підвіски:

1 – упор; 2 – підсилювач упору; 3 – болт; 4 – буфер стиску; 5 – контргайка;

6 – верхній важіль підвіски; 7 – упорний болт

 

Завантаження машин у літаки виконується своїм ходом на першій передачі або передачі заднього ходу в КП і знижувальній передачі в РК без різких ривків і гальмувань по вантажних трапах з подальшим переміщенням по вантажній кабіні до місця установки згідно до схем завантаження на рис. 26.3 і 26.4.

Після закінчення установки у вантажній кабіні літака машину загальмувати стоянковою гальмовою системою, зупинити двигун, залишивши рукоятку ручного привода подачі палива в положенні ОСТАНОВ., вмикнути першу передачу в КП і знижувальну передачу в РК, вимкнути акумуляторні батареї, перевірити установку вимикачів підвіски і закрити кришки всіх люків.

Швартовка завантажених у літак машин здійснюється швартовними тросами (ланцюгами) згідно схемам, показаним на рис. 26.3 і 26.4.

При кріпленні машин до підлоги вантажної кабіни літака швартовними тросами (ланцюгами) останні не повинні торкатися трубопроводів пневмо- і гідросистем машини.

 


Рис. 26.3.Схема розміщення і швартовки машин у вантажній кабіні літака Ил-76:

1 – швартові вузли на підлозі вантажної кабіни; 2 – розтяжки (трос або ланцюг); 3 – буксирні крюки; 4 – нижні важелі підвіски; 5 – підлога вантажної кабіни; 6 – швартовні крюки; ЦТ – центр ваги машини

 

Затягування тросів (ланцюгів) має бути рівномірним, для чого 3-4 рази підтягувати троси (ланцюги) одночасно з двох сторін по діагоналі.

 


Рис. 26.4.Схема розміщення і швартовки машин у вантажній кабіні літака АН-22:

1 – швартові вузли на підлозі вантажної кабіни; 2 – розтяжки (трос або ланцюг); 3 – буксирні крюки; 4 – нижні важелі підвіски; 5 – підлога вантажної кабіни; 6 – швартові крюки; ЦТ – центр ваги машини








Дата добавления: 2016-11-28; просмотров: 494;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.008 сек.