Насос для ручного переливання палива

 

Для переливання або перекачування палива за допомогою насоса (рис. 23.5) в розташовану нижче ємність необхідно:

– опустити кінець шланга в ємність з паливом; при цьому насос має бути розташований вгору стрілкою, зображеною на балоні. Інший кінець шланга направити в ємність, в яку переливається паливо;

– привести насос в дію натисненням і відпусканням балона рукою (рис. 23.5, а);

– як тільки паливо потече, перевернути балон вістрям стрілки вниз, натиснення на балон припинити, і паливо потече самостійно (рис. 23.5, б).

Насос може бути використаний для перекачування палива у вище розташовану ємність. У цьому випадку натискання і відпускання балона припиняти не слід.

Після застосування насоса злити з нього паливо.

У разі відмови в роботі насоса (при засміченні) продути його стислим повітрям.

 


Рис. 23.4. Шприц для заливання масла

 

 


Рис. 23.5. Насос для ручного переливання палива:

1 – пряжка; 2 – стяжна стрічка; 3 – шплінт; 4, 8 – шланги; 5, 7 – клапани; 6 – балон

 

23.5. Пристосування для перевірки натягу пасів

 

Пристосування (рис. 23.6) 4905-3924100 для перевірки натягу пасів приводів водяного насоса, гідромуфти вентилятора і генераторів входить у груповий комплект 5903-3906234 запасних частин (на 10 машин).

 

Рис. 23.6. Пристосування для перевірки натягу пасів:

1 – ковпак; 2 – пружина; 3 – стакан; 4 – шток; 5 – відсічена шайба; 6 – рейка; 7 – шківи;

А – величина прогинання ременя

 

Перевірка натягу паса заснована на вимірі його прогину А при натисканні на пас у середній частині (між шківами) з силою, рівною 4 даН (4 кгс).

Натискання на пас виконується штоком 4 через отвір в рейці 6. Перед виміром перевести відлікову шайбу 5 у нижнє положення на штоку. Відлік вести по верхній частині шайби.

Для виміру взяти пристосування за стакан 3 рукою, встановити його на пас і натиснути на стакан, поклавши великий палець на торець ковпака 1. Досягши зусилля в 4 даН (4 кгс) пружина 2 почне стискатися, а шток 4 рухатися в отворах стакана 3 і ковпака 1. Момент початку руху штока відчуватиметься пальцем руки, сигналізуючи про те, що зусилля натиснення на пас, який перевіряється, досягло 4даН, (4 кгс). При цьому положення відлікової шайби 5 на штоку 4 покаже величину прогинання паса в міліметрах. Ціна поділки шкали штока рівна 1 мм. Конструкція пристосування не передбачає у ньому які-небудь регулювання.

Пристосуванням 4905-3924100 можна заміряти натяг пасів (величину прогинання) в будь-якій машині з відстанню між центрами шківів не більше 600 мм і величиною прогинання до 25 мм.

 








Дата добавления: 2016-11-28; просмотров: 564;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.