Привод керування подачею палива

Привод керування подачею палива служить для зміни кількості палива, що подається в циліндри двигуна, для установлення постійної частоти обертання колінчастого вала двигуна і для припинення подачі палива при зупинці двигуна. Привод обладнаний механізмом його вимкнення при спрацюванні системи ППО.

Привод керування (рис. 7.41) складається з:

- педалі 32;

- механізму ручного привода 1;

- механізму 28 вимкнення привода керування подачею палива

- системи тяг, важелів і валиків.

Педаль 32 привода керування подачею палива розташована на похилому листі передньої частини корпуса перед механіком-водієм. Через систему тяг і важелів вона з’єднана з важелем керування регулятором і з важелем зупинки.

При натисненні на педаль 32 зусилля через систему тяг і важелів передається на наконечник 8, який впливає на палець 9 важеля керування регулятором. Важіль повертається і подача палива в циліндри двигуна збільшується. При відпусканні педалі важіль регулятора повертається в вихідне положення і подача палива зменшується.

Механізм ручного привода 1 встановлений справа під щитком приладів механіка-водія і тягою 30 сполучений з приводом керування подачею палива.

Механізм складається з:

- сектора 3;

- рукоятки керування 5;

- важеля 2 ручного привода.

Праворуч від механізму ручного керування встановлена інструкційна табличка, якою треба керуватися при роботі ручним приводом.

Ручний привод призначений для тривалого підтримання постійної частоти обертання, для встановлення і підтримання мінімальної частоти обертання та для зупинки двигуна. При опусканні рукоятки ручного привода 5 в положення II – ПОДАЧА ТОПЛИВА палець 4 тисне на кінець важеля ручного привода 2 і повертає його. Важіль 2, повертаючись, діє через тягу 30 на привод керування подачею палива – подача палива збільшується.

При припиненні опускання рукоятки ручного привода вона стопориться відносно сектора 3, утримуючи всю систему тяг і важелів в заданому положенні, – частота обертання двигуна залишається незмінною. При цьому педаль займає положення, відповідне встановленій частоті обертання двигуна. При натисненні на педаль частоту обертання двигуна можна збільшити до максимальної, але при відпусканні педалі частота зменшується до значення, встановленого ручним приводом. Тому при керуванні подачею палива за допомогою педалі необхідно важіль ручного привода завжди встановлювати в положення I.

Для зупинки двигуна необхідно натиснути на рукоятку 5 вздовж її осі і перевести в положення III – ОСТАНОВ. При натисканні на рукоятку 5 палець 4 входить у паз важеля 2 ручного керування, забезпечуючи жорсткий зв’язок важеля і рукоятки.

 

 

       
   
 
 

 


За рахунок жорсткого зв’язку зусилля, що прикладається до рукоятки, передається на важіль 2 ручного керування, а з нього через систему тяг, двоплечових важелів і наконечник 8 тяги 18 передається на палець 10 планки 11, яка кріпиться на важелі 13 зупинки. Зусилля, прикладене до важеля, повертає його – подача палива припиняється. При цьому тяга 18 вільно переміщається відносно важеля 16 керування регулятором завдяки наявності паза в наконечнику 8.

При підготовці двигуна до пуску рукоятку ручного привода необхідно встановлювати в положення I.


Рис. 7.42. Механізм вимкнення привода керування подачею палива:

1 – електромагніт; 2 – шток; 3 – втулка; 4 – кронштейн; 5 – кулька; 6, 9 – тяга; 7, 8 – важелі; а – робоче положення; б – положення при спрацьовуванні системи ППО

Механізм вимкнення привода керування подачею палива (механізм зупинки двигуна (МЗД)) призначений для зупинки двигуна при спрацьовуванні системи ППО.

До складу МЗД (рис. 7.42) входять:

- електромагніт 1;

- шток 2;

- дві кульки 5;

- блокувальні важелі 7 і 8.

Важіль 8 складає одне ціле з втулкою 3 і може вільно обертатися відносно кронштейна 4.

При спрацьовуванні системи ППО електромагніт втягує шток. Кульки 5 провалюються всередину втулки 3, важелі 7 і 8 розблоковуються і під дією поворотної пружини 34 (рис. 7.41) і пружини 26 (рис. 7.35) регулятора важіль 16 (рис. 7.41) керування регулятором встановлюється в положення нульової подачі – подача палива припиняється, двигун зупиняється.

Для того, щоб знов підключити привод керування подачею палива, необхідно зблокувати важелі 7 (рис. 7.42) і 8. Для цього необхідно зняти ногу з педалі і встановити рукоятку ручного привода в положення ОСТАНОВ. Переміщати педаль на себе доти, поки шток 2 не видавить кульки 5 у вихідне положення, заблокувавши важелі 7 і 8.

 








Дата добавления: 2016-11-28; просмотров: 617;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.