Інтернет-портали пошуку роботи

Найчастіше роботодавці шукають персонал публікуючи оголошення на спеціалізованих сайтах з пошуку роботи, і тому в першу чергу потрібно переглядати вакансії на великих українських сайтах з працевлаштування:

Rabota.ua – портал пошуку роботи. За допомогою шаблону можна скласти резюме і розмістити його на сайті. Є можливість отримувати нові вакансії через e-mail, або rss.

Work.ua – спеціалізований сайт з пошуку роботи та працівників. На ньому ви можете скласти і розмістити власне резюме, а також настроїти інформування про нові підходящі вакансії по e-mail і rss.

Trud.ua – велика база вакансій для пошуку роботи. На сайті присутня rss і e-mail підписка на вакансії. Також можна з легкістю створити і розмістити резюме.

JOB.ukr.net – сайт із працевлаштування. На ньому присутні вакансії провідних компаній. Є можливість створення резюме за допомогою спеціальної форми і отримання вакансій через e-mail розсилку.

Jobs.ua – портал по працевлаштуванню та освіті в Україні. Ви можете створити власне резюме заповнивши зручну форму і отримувати нові вакансії на e-mail, чи rss.

Усі вищенаведені сайти є спеціалізованими Інтернет-ресурсами загальнодержавного масштабу. Крім них в Інтернеті є багато регіональних ресурсів, що також призначені для пошуку роботи на місцевому рівні. Останніми доцільно користуватися шукачам з невеликих міст, які шукають роботу у своєму місті.

Сайти місцевих газет

Більшість роботодавців користуються простим способом пошуку персоналу і подають оголошення про відкриту вакансію у місцеву газету з працевлаштування. Практично у кожної газети є своя редакція в інтернеті, і тому більшість вакансій приймаються через Інтернет-портал та відповідно на ньому публікуються.

Сайти компаній-роботодавців

Компанії-роботодавці для пошуку працівників виставляють оголошення про роботу на власному сайті. У найбільших компаніях є спеціальний розділ на сайті у якому детально описуються усі вимоги до кандидатів і постійно оновлюється список вакансій. Тому моніторинг сайтів великих компаній у яких ви маєте бажання працювати є дієвим способом для того щоб знайти роботу.

Дошки оголошень

Останнім часом великої популярності в інтернеті набули сайти з безкоштовними оголошеннями і крім пропозицій різноманітних товарів, на них публікуються безліч оголошень про роботу:

Emarket.ua – дошка безкоштовних оголошень Emarket.ua

Slando.ua – сайт приватних безкоштовних оголошень України

212.ua – дошка безкоштовних оголошень 212.ua

Соціальні мережі

У кожній соціальній мережі зареєстровано мільйони користувачів які активно спілкуються між собою і тому пошук роботи через будь-яку соціальну мережу є досить ефективним. Ви можете знайти оголошення про роботу у спільнотах, групах чи сторінках що присвячені пошуку роботи. Перевагою соціальних мереж є можливість спілкування з людиною, яка подала оголошення про роботу. Крім цього в інтернеті існують спеціалізовані соціальні мережі для пошуку роботи:

Linkedin.com – соціальна мережа для пошуку ділових контактів.

Мой Круг – пошук друзів, роботи і співробітників.

Вштаті – універсальний сайт пошуку людей, резюме, компаній, вакансій.

XING.com – професійна мережа з пошуку роботи і встановленню контактів.

Форуми

В Інтернеті є надзвичайно велика кількість різноманітних форумів, на багатьох із яких можна зустріти розділ з оголошеннями про роботу. Тому спілкуючись на форумах ви зможете знайти цікаві вакансії, або познайомитись з людьми які допоможуть вам із пошуком роботи. Шукачам доцільно при цьому використовувати форуми, які за тематикою відповідають бажаній сфері професійної діяльності. Наприклад, www.kadrovik.ua, www.hrliga.com у сфері управління персоналом, www.dou.ua у ІТ-сфері, www.banki.ua у сфері банківських послуг, www.food-forum.com.ua у сфері харчової промисловості тощо.

Підсумовуючи вищевикладене, необхідно сказати, що існування Інтернет надає шукачу безліч можливостей для пошуку роботи. Для підвищення ефективності пошуку вакансій шукачам доцільно слідкувати за новими вакансіями на спеціалізованих сайтах з працевлаштування, розміщувати на цих сайтах резюме, переглядти оголошення на сайтах місцевих газет, створювати профілі у соціальних мережах та вести блоги.








Дата добавления: 2016-10-17; просмотров: 823;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.