Залізничні вузли радіально–напівкільцевого типу

Радіально– напівкільцеві вузличасто утворюються при наявності природної перешкоди (рис. 7.2), що заважає споруді повного кільця. Радіально– напівкільцевівузли можна розділити на звичайні і вузли особливо великих міст. Розходження цих вузлів складається в обсягах виконуваної роботи і типах міст, які вони обслуговують. До звичайних вузлів такого типу можна віднести Одесу, Лісабон, де море обмежує розвиток у кільцевий вузол, Київ, Челябінськ, Новосибірськ, кожний з який працює як етап розвитку запроектованого вузла кільцевого типу. Вузли такого типу мають звичайно глибокі тупикові введення в місто, де розміщені пасажирські і вантажні станції. У вузлах такого типу є напівкільце, як правило, розташовуване за межами житлових районів міста. Напівкільцева лінія має гарні зв'язки з прилягаючими напрямками, а також із пристроями річкового чи морського порту (станціями і причалами). Сортувальні станції в таких вузлах розміщаються найчастіше на підходах до напівкільця, рідше на самім напівкільці. Як правило, у таких вузлах споруджується кілька сортувальних станцій, кожна з яких обслуговує кілька напрямків. Вантажні станції і станції, що обслуговують промислові райони і порт, найчастіше розташовуються на напівкільці. У ряді випадків вантажні станції в таких вузлах виявляються на території центральної частини міста і вимагають їхнього переносу до промислових районів і баз.

У радіально-напівкільцевих вузлах у цілому ряді випадків є внутріміські діаметри, що зв'язують протилежні підходи до вузла з основною пасажирською станцією. У вузлах такого типу, що обслуговують особливо великі міста, дуже велике завантаження тупикових пасажирських станцій. З цією ціллю споруджуються нові станції, найчастіше наскрізного типу.

Вузди комбінованого типу виникають у результаті поетапного розвитку вузлів більш простих схем: послідовного розвитку існуючих вузлів у зв'язку з примиканням нових магістральних ліній чи будівництва нових елементів (станцій, з'єднувальних колій, шляхопроводних розв'язок), удосконалення схеми вузла.

Рис. 7.2. Сжема вузла радіально–напівкільцевого типу

Лекція № 8. Розміщення основних транспортних засобів, станцій та споруд у залізничних вузлах.








Дата добавления: 2016-06-13; просмотров: 837;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.