Вузли в місцях обробної промисловості

Промислові залізничні вузли видобувної промисловості характерні прибуттям великих порожніх вагонопотоків, що завантажуються у вузлі. В обробній промисловості типові масові надходження вагонів, завантажених сировиною, як правило, у маршрутах, і часті відправлення порожняка, тому що зворотні потоки вагонів із продукцією підприємств значно менше.

До складу тупикового вузла обробної промисловості (рис. 16.1) входять: одна станція примикання, що знаходиться на мережі, через яку надходить сировина і відправляється готова продукція; одна сортувальна станція, де розформовуються поїзди-передачі, що надходять з мережі, і формуються подачі на заводські станції і поїзди-передачі на мережу; заводські станції, що обслуговують виробничі цехи.

Рис 16.1. Схема тупикового вузла обробної промисловості

Вузол наскрізного типу (рис. 16.2) включає дві станцій примикання (основну і допоміжну), сортувальні станції і станції, що обслуговують виробничі об'єкти.

Технологія роботи промислового залізничного вузла з обробною промисловістю може бути розглянута на прикладі (див. мал. 15.2) вузла наскрізного типу з двостороннім примиканням. Основна робота із сортування вагонів на адресу станцій вузла виконується сортувальною станцією. Це станція загальної мережі залізниць. Подальше сортування вагонів по фронтах вивантаження провадиться допоміжною сортувальною станцією і заводськими станціями P1 - P6. Станція примикання виконує роль додаткової сортувальної станції і відправляє готову продукцію. Як правило, сортувальна станція і станція примикання частково спеціалізовані, коли, наприклад, масові вантажі на адресу підприємств надходять із двох напрямків чи вони ідуть з одного напрямку, а готова продукція відправляється в протилежному напрямку.

Рис. 16.2. Схема наскрізного вузла обробної промисловості








Дата добавления: 2016-06-13; просмотров: 1049;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.