Телевізійний маркетинг негайного відгуку ,■ ^ .

Телевізійний маркетинг негайного відгукубуває двох видів: перший — це розміщення реклами, що дає можливість негайного відгуку. Рекламні відеокліпи, що розраховані на негайний відгук, протягом 60—120 секунд переконливо описують якості товару та спові­щають покупцям номер безкоштовного телефону, зателефонувавши за яким, можна за­мовити товар. Телеглядачам часто потрапляють на очі 30-хвілинні рекламні програми, чи інфореклама, певного товару. Подібна реклама із можливістю прямого відгуку довела свою високу ефективність у продажу журналів, книг, невеликих електропобутових това­рів, відеокасет та компакт-дисків, предметів колекціонування та інших продуктів.

Найефективніші програми телевізійної реклами з можливістю прямого відгуку не зникають з телевізійних екранів протягом кількох років та стають свого роду класи­кою. Довгий час інфореклама асоціювалась із дещо сумнівними пропозиціями соко­вижималок, рецептів "як швидко розбагатіти" та модних засобів зберегти тонку талію, не докладаючи до цього особливих зусиль. Однак останнім часом низка відомих ком­паній — GTE, Johnson & Johnson, MCA Universal, Sears, Procter & Gamble, Revlon, Apple Computer, Toyota, Anheuser Busch тощо — почали використовувати інфорекламу для продажу своїх товарів за телефоном, інформування споживачів про свої магазини, а також розсилання купонів та інформації про свою продукцію. В цілому, інфореклама забезпечує щорічний обсяг продажу близько на 1,6 мільярдів доларів [16].

Ще однією формою телевізійного маркетингу негайного відгуку є телемагазини — теле­програми (чи цілі канали), що спеціалізуються на продажу товарів та послуг. Купівлі у те-лемагазинах вже набули великого розповсюдження у Сполучених Штатах Америки, тому що більше половини американських родин можуть приймати програми цих каналів. У США канали купівлі товарів вдома — Quality Value Channel (QVC) та Ноте Shopping Network (HSN) — працюють цілодобово. Організатори програм HSN пропонують за зниженими ці­нами товари, починаючи від ювелірних виробів, освітлювальних приладів, колекційних іг­рашок, одягу та закінчуючи наборами інструментів та побутовою електронікою. Як прави­ло, власники каналу отримують перелічені товари за ліквідаційними цінами. Використання мультимедійної техніки передбачає неймовірно яскраву та впадаючу в очі рекламну подачу товару, створення атмосфери театралізованої вистави (нерідко із залученням зірок та відо­мих осіб), а також подання свіжої інформації відносно наявності товарів. Все це створює у глядачів неймовірне бажання придбати настільки ефективно рекламований товар. Щоб замо­вити товар, який сподобався, телеглядачі можуть скористуватись безкоштовним телефонним номером 800 — сотні операторів одночасно обслуговують понад 1200 телефонних ліній, вво­дячи замовлення безпосередньо у комп'ютерні термінали. Оформлені замовлення доставляю­ться покупцям протягом 48 годин. QVC щорічно продає найрізноманітніших товарів на суму 1,6 мільярдів доларів, отримуючи в середньому 13 тисяч замовлень щодня [17].

Окрім розповсюдження інфореклами, купівлі у телемагазинах та інших форм звер­тання до аудиторії, що передбачають отримання відповідної реакції, на думку багатьох експертів, подальший розвиток технології у сфері телемовлення з використанням Internet одного дня перетворить телемагазин на основне місце купівлі товарів [18].








Дата добавления: 2016-03-22; просмотров: 891;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.