Швидкий розвиток інтерактивного маркетингу

Незважаючи на те, що Internet ще й досі перебуває у віці немовляти, використання Internet та інтерактивного маркетингу переживає період бурхливого зростання. До 1998 року з Internet працювали приблизно 60 мільйонів американців (для порівняння можна вказати, що у 1994 році користувалися Internet у США лише мільйон людей). Очікуєть­ся, що до 2002 року "американське населення" Internet збільшиться до 320 мільйонів чоловік. Обсяг купівель по Internet у всесвітньому масштабі збільшиться практично з ну­ля у 1994 році та 9 мільярдів доларів у 1998 році до трильйона доларів у 2005 році [23].

Це стрімке зростання використання Internet свідчить про прихід нової ери в історії людства — ери електронної торгівлі. Електронна торгівля— загальний термін, що озна­чає процес купівлі та продажу, що підтримується електронними технологіями. Елек­тронні ринки — це "торгівельні зали", у яких продавці, користуючись новими елект­ронними технологіями, пропонують свої товари та послуги, а покупці відшукують ін­формацію, яка їх цікавить, уточнюють, що саме вони потребують, та розміщують замовлення за допомогою кредитних карток чи інших засобів електронного платежу.

Приклади електронної торгівлі можна побачити всюди. От кілька з них.

■ Багатий інвестор вирішує самостійно реалізувати свої банківський та інвес­тиційний проекти. Він заходить на Web-вузол SchwabNOW, що знаходиться за адресою (www.schwab.com) компанії Charles Schwab Company, яка здійснює операції з цінними паперами, перевіряє поточний стан свого рахунку для ін­вестиційних операцій та отримує інформацію по кількох акціях, які він має намір придбати. Після завершення аналізу він передивляється поточні ціни на акції та розміщує свої замовлення на купівлю та продаж.

■ Один з керівників компанії планує поїздку до Лондона і хоче підшукати там го­тель, який би задовольняв його вимогам. Він заходить на Web-вузол компанії Travelocity (www.travelocity.com) та задає свої критерії (клас готелю, його місце-знаходження, рівень комфорту, безпечність). Комп'ютер видає перелік готелів, що задовольняють цим вимогам. Вибравши те, що потрібно, клієнт може відразу ж забронювати місце у ньому. З часом до цієї програми скоріше за все включать відеоролик, що демонструє внутрішнє обладнання та інші достоїнства готелю.

Нещодавно проведене дослідження показало, що 39% всіх користувачів Internet, перед тим як піти до магазину, прагнуть відшукати в Internet інформацію про товари, що їх цікавлять; 15% користувачів Internet вже купували який-небудь товар чи послугу за допомогою Internet, їх кількість зростає з кожним днем [24].








Дата добавления: 2016-03-22; просмотров: 519;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.