Переваги прямого маркетингу

Зростання та переваги прямого маркетингу

Прямий маркетинг відображає тенденцію до все більшої цілеспрямованості та ін­дивідуалізації маркетингу і сьогодні є найдинамічнішою формою маркетингу. В цьому розділі ми обговоримо переваги прямого маркетингу для покупців і продавців та при­чини його швидкого розвитку.

Переваги прямого маркетингу

Прямий маркетинг приваблює покупців численними перевагами. Купівлі на дому зручні та не потребують біганини. Вони зберігають час та надають покупцеві можли­вість вибору з великої кількості торгівельних компаній. Покупець може порівняти то­вари, передивляючись поштові каталоги і користуючись послугами інтерактивної слу­жби продажу, а потім замовити необхідні йому товари. Покупці товарів виробничого призначення можуть дізнатись про наявні товари та послуги, не гаячи часу на очіку­вання та зустріч з торговими агентами.

Маркетологи теж виграють від використання прямого маркетингу. Вони можуть придбати перелік адрес, що містить адреси практично будь-якої групи споживачів (починаючи від мільйонерів та молодих батьків і закінчуючи шульгами та випускни­ками вищих навчальних закладів). Це дозволяє їм персоналізувати їхні пропозиції й оформити їх у відповідності до вимог клієнтів. Користуючись сучасними технологія­ми, фахівець з прямого маркетингу може відібрати невелику групу чи навіть окремого покупця, підготувати маркетингову пропозицію, враховуючи саме їх потреби та поба­жання, і надіслати цю пропозицію, користуючись індивідуальними засобами зв'язку.Фахівець з прямого маркетингу може підтримувати тривалі стосунки з покупцем. Наприклад, підрозділ компанії Nestle, що виготовляє дитяче харчування, веде базу да­них молодих батьків та на ключових стадіях розвитку дитини надсилає їм поштою шість розроблених персонально для них пакетів знижок й пропозицій. На Web-сервері компанії P&G створена спеціальна сторінка для батьків Pampers Parenting Institute (www.pampers.com). Тут батьки можуть отримати інформацію не тільки про продукти компанії, але й знайти корисні відомості про особливості розвитку дітей різного віку, про збереження та зміцнення здоров'я малечі, дізнатись про останні досягнення у га­лузі педіатрії, знайти будь-яку книгу чи статтю з проблеми, що їх цікавить, в елект­ронній бібліотеці або ж особисто поспілкуватися з фахівцями у діалоговому режимі, отримавши індивідуальну консультацію.

Прямий маркетинг також доречний, коли потрібно вручити проспекти у конкрет­ний момент. Зацікавлений покупець отримує ці проспекти у слушний час, тому фахі­вці з прямого маркетингу отримують уважніших читачів і більшу кількість відгуків. Прямий маркетинг також надає можливість вивчити альтернативні засоби розповсю­дження реклами й зміст рекламних оголошень. І врешті, прямий маркетинг забезпе­чує конфіденційність пропозиції, завдяки чому стратегія фахівців з прямого марке­тингу залишається поза увагою конкурентів.








Дата добавления: 2016-03-22; просмотров: 850;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.