Діагностичні ознаки вибору професії [40].

Так, у людей, що народилися під різним знаком Зодіаку, спостерігають схильність до різних професій.

Так, знаки Вогню (Овен, Лев, Стрілець) вказують на винахідницькі і раціоналізаторські здібності, інтерес до техніки, механіки, до машин, приладів, до ремесел і до професій, що вимагають здібностей організатора і керівника; ці люди люблять панувати і не люблять підкорятися. Знаки Землі (Телець, Діва, Козеріг) завжди вказують на тенденцію до трудомісткої, тривалої, повільної, навіть важкої роботи (по своїй добрій волі і по примусу), що вимагає великої працьовитості, завзятості, наполегливості, витримки, витривалості, терпіння; цим людям найкращі успіхи приносить робота в сільському господарстві, фермерстві, архітектурі і будівництві, геології, а також у фінансовій і банківській справі (для Тельця), в адміністративній і політичній діяльності (для Козерога), у науковій діяльності (для Діви). Знаки Повітря (Близнюки, Терези, Водолії) можуть проявитися в сферах мистецтва, у літературі, у музиці або у світі науки, а також на педагогічному поприщі, у юриспруденції, де більше потрібна участь і діяльність мозку, інтелекту, чим тіла. Знаки Води (Рак, Скорпіон, Риби) найчастіше сприяють професіям, що зв'язані зі світом мистецтва, літературною діяльністю, зі світом науки і досліджень, медицини, людей, діяльність яких зв'язана із секретами. Часто вона сприяє людям, що мають справу з плаванням (річковими, морським) або з різними рідинами (мінеральні води, нафта й ін.).

Ім'я людини [39].Дуже важливо правильно підібрати ім'я та по батькові дитини. Якщо ім'я і по батькові не сполучаються або сполучаються не правильно, важко вимовляються, як, наприклад, Едуард Дмитрович, у людини виробляється «Комплекс із ранніх років, який він проносить через усе життя. Крім того, відбувається неправильне сприйняття всього, що проходить навколо, несприятливе відношення до людей. Помітно це стає тільки в характері дорослої людини, у дитинстві це виражається в замкнутості дитини, в озлобленості, у суперечливості. Може виявлятися зайва нервозність, і батьки повинні звернути на це увагу.

Співзвучні і неспівзвучні імена і по батькові.Якщо ім'я звучить сильніше чим по батькові, психологія людини формується не вірно. По батькові перемінити не можна, тому що воно є критерієм спадкоємного характеру, а от ім'я перемінити можна, і в деяких випадках потрібно якомога раніше.

Роль по батькові у формуванні особистості.По батькові є головним і першорядним фактором у формуванні характеру людини.Якщо ім'я можна перемінити і нове ім'я почне працювати, змінювати характер і долю людини, то від зміни по батькові нічого не залежить. Не зміниться характер, якщо по батькові стане інше. По батькові визначає ті риси характеру кожного, котрі йому передаються в спадщину від батька. Ще в утробі матері дитина може не мати ім'я, але вже має по батькові. Але риси характеру йому вже передадуться і визначаються ім'ям батька. У залежності від того, яке по батькові в дитини, як правильно його назвуть, щоб ім'я було співзвучно з по батькові, такі, винятково індивідуальні для кожної дитини, будуть успадковані риси. По батькові визначає – темперамент, фізіологічні дані, відношення до навколишнього, співчуття, відданість.

Не все дитина візьме від батька, але велику частину. Це відноситься і до матері, тому варто брати до уваги ім'я батька, матері і навіть дідусів і бабусь, коли треба дати ім'я немовляті. Яке б гарне виховання ні одержала дитина, генофонд буде давати про себе знати. І від того, як правильно обране ім'я дитині щодо даного по батькові, буде залежати ступінь складності його виховання і подальше становлення характеру. Сумісність імені дитини з ім'ям матері забезпечує їхнє взаєморозуміння. По генофонду передаються такі негативні якості, як схильність до алкоголізму, хоча зовсім не обов'язково дитина буде алкоголіком, але схильність до цього буде, сприйнятливість до наркотичних речовин і більш сильна залежність від них, чим в інших. Схильність до визначених захворювань у дітей, чиї батьки мали хвороби, яскравіше виражені. Навіть деякі життєві ситуації можуть бути повністю відтворені дітьми, наприклад: у засуджених батьків діти можуть бути піддані кримінальним ситуаціям, у розведених батьків діти частіше піддані невдалому першому шлюбу і т.д.

Місяць народження.Великий вплив на характер людини має місяць його народження. Врівноваженість характеру, агресивність, жорстокість, а також пряму залежність мають: фізична витривалість, здоров'я, комунікабельність і навіть сексуальність. Місяць народження, як і по батькові, змінити не можна, але можна правильно дати ім'я дитині, щоб негативні риси були нейтралізовані і зведені до мінімуму. Правильно обране ім'я - співзвучне з по батькові і підходяще для місяця народження людини - визначає багато чого.

Люди, що народилися в різну пору часу, мають різне сприйняття навколишнього світу, по-різному відносяться до людей і особливо до родичів по батьку. Зимові люди - амбіційні, прагнуть до першості, до лідерства в усьому. Зимові - неспокійні, владні, сміливі, рішучі, багато хто мають неврівноважену психіку, нерівний характер; весняні - ранимі, але вперті; літні - настирні, дуже чуттєві, ранимі, багато слабохарактерні; осінні - більш спокійні, серйозні, врівноважені, але дуже амбіційні, прагнуть до першості, до лідерства в усьому. Зимові - мають більше шансів домогтися успіху спортивному поприщі, особливо в силових видах. Вони оптимісти за характером, завжди настроєні на перемогу, легко переносять біль.

 

Діагностика самоактуалізації особистості [27].

Теорія самоактуалізації була сформована А.Маслоу на основі психологічного дослідження особливостей життя, діяльності і спілкування душевно здорових, творчих і щасливих людей. Вона на законній підставі входить у число найбільш популярних і впливових концепцій сучасної психології. Для виміру рівня своєї самоактуалізації можна використовувати опитувальний лист POI (Personal Orientation Inventory). У нього ввійшли дві основні шкали особистісної орієнтації. Перша (тимчасова), показує, наскільки людина схильна жити в сьогоденні, не відкладаючи це на майбутнє і не намагаючись повернутися в минуле. Друга (опори або підтримка), що вимірює здатність особистості спиратися на себе, а не на чекання або оцінку інших людей. Крім того, було 10 додаткових шкал, що вимірюють такі якості, як самоповага, спонтанність, буттєві цінності, позитивність поглядів на людську природу й ін. Сьогодні цей опитувальний лист дороблений психологами і представлений у додатку 4. Ця методика називана « САМОАЛ» розроблена з урахуванням специфічних особливостей самоактуалізації в нашому суспільстві несправдженого соціалізму і буржуазної демократії, що все ніяк що не збувається. (Додаток «№4).

1.








Дата добавления: 2016-02-20; просмотров: 567;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.01 сек.