Військова педагогіка в структурі педагогічних знань, предмет військової педагогіки

 

Назва педагогіки як науки походить від грецьких слів «пайдос» - дитина і «ага» - вести, тобто «дітородіння». У дослівному перекладі paidagogos означає «проводир дітей». У старовинній Греції педагогом називали раба, який брав за руку дитину свого господаря і супроводжував її до школи. Поступово слово «педагогіка» стало вживатися більш загально: для визначення мистецтва вести дитину протягом життя, тобто виховувати, навчати, давати освіту. З часом накопичення знань про виховання й навчання призвело до виникнення окремої науки про підготовку молоді до життя і діяльності. Так педагогіка стала наукою про виховання й навчання дітей.

Із середини ХХ століття людство зрозуміло, що кваліфікованого педагогічного керівництва потребують не лише діти, а й дорослі. У зв`язку з цим у деяких країнах замість терміна «педагогіка» вживають термін «андрагогіка» (від гр. andros - чоловік і ago- вести) й «андропогогіка» (від гр. antropos – людина і ago – вести). Отже, педагогіка розширила свої межі й охопила виховання людини у цілому. Тому буде вірним твердження, що сучасна педагогіка – це наука про виховання людини. Поняття «виховання» у даному випадку розуміємо у широкому соціальному смислі слова, включаючи до його змісту навчання, виховання, розвиток, формування й самовдосконалення особистості.








Дата добавления: 2015-10-13; просмотров: 2035;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.