Підбір та регулювання ресорного підвішування

Підбір та регулювання ресорного підвішування здійснюється для забезпечення нормальної експлуатації вагону та безпеки руху поїздів.

Пружини візків вантажних вагонів мають значну жорсткість та при змінах навантаження від кузова стрілка його прогину змінюється мало. При цьому підбір ресорного комплекту для пристроїв на вантажних вагонах не складає труднощів.

В пасажирських вагонах жорстокість ресорного комплекту невелика, при цьому підбір пружин та ресор у комплект та розташування їх у візках виконується у залежності від маси ваги і брутто вагону та розподілення маси по кінцям у відповідності зі схемою, вказаної у технічній документації. По висоті надбуксові пружини однієї букси під тарою не повинні відрізнятися більше ніж на 2 мм.

Різниця висоти пружин у вільному стані у комплекті ЦРП допускається не більш 4 мм.

Пружини ЦРП візків КВЗ-ЦНИИ поділяють на три групи: перша – висота 506-502 мм; друга – висота 501-497 мм третя – висота 496-491 мм. У візок котлового кінця вагону ставлять пружини І та ІІ групи, у візок некотлового кінця - ІІ та ІІІ групи. Висота зовнішніх та внутрішніх пружин ресорного комплекту візка мод. 18-100 у вільному стані повинна бути 249-2+7мм, різниця висот пружин у одному комплекті допускається не більш 3 мм.

Показником правильності складання ресорного підвішування є горизонтальне розташування рам візків та кузову вагону, встановленого на перевірену горизонтальну дільницю колії.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 939;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.