Виготовлення пружинно-фрикційних поглинальних апаратів

Технічні вимоги, запропоновані до пружинно-фрикційних поглинальних апаратів, викладені в ГОСТ 22253-76. На гумові поглинальні апарати технічні вимоги зазначені в спеціальних ТУ.

Корпуса апаратів виготовляють із литої стали підвищеної міцності двох марок: 30ГСЛ і 32Х06Л.

Утримування вуглецю в межах 0,25-0,35 %, нікелю і міді – не більш

0,30 %, сірки і фосфору не більш 0,04 % кожного елемента.

Корпуса і горловини піддаються термічній обробці (загартуванню і відпуску). Твердість після їхньої термічної обробки повинні бути в межах НВ 207-255.

Литі деталі апаратів повинні бути підрублені й очищені. Тріщини в корпусах і горловинах корпусів разом розташування клинів, а також тріщини на клинах і корпусах не допускаються і виправленню не підлягають. Допускаються виправляти вирубкою і зварюванням: земляні, газові й усадочні раковини і надриви усадочного походження в робочій частині горловини корпуса зовні й усередині.

Для того щоб виключити можливість перекосу поглинального апарата, після його установки на вагоні, заводом виконується перевірка на встановленість корпуса на контрольній плиті. Місцеві зазори між опорними поверхнями не повинні бути більш 3 мм.

Фрикційні клини і натискний конус штампуються зі сталі 30, ГОСТ 4543-71 передбачає термічну обробку цих деталей.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 894;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.