Виготовлення корпусу букси

Конструкція букс та технологія їх виготовлення повинні забезпечити надійну герметизацію корпусу букси від течі мастила та проникнення пилу та вологи усередину корпусу, зручність та простоту монтажу та демонтажу підшипників, технічний огляд в умовах експлуатації, взаємозаміну деталей букс.

Корпуси букс розрізняються по конструкції, матеріалу, способу та технології виготовлення. По конструкції виготовляють букси двох типів: І – без опор для ресорного комплекту (в візках вантажних вагонів); ІІ – з опорами для ресорного комплекту (в візках пасажирських та ізотермічних вагонів).

Корпус букси отримують методом лиття з мартенівської сталі (або електросталі) марок 15Л1, 20Л1, 25Л1 або із сталі І групи, що призначена для виготовлення автозчепу. Можливо зустріти корпуси, які виготовленні штампуванням з алюмінію марки АМг6. При литті корпусу букси з сталі марки 25Л1 склад вуглецю не повинен перевищувати 0,25 %. Основні методи отримання відливок корпусів букс: відливка в землю, в кокіль, відцентрова.

Лиття в земляну форму відрізняється великою трудомісткістю та високою собівартістю. Відливки отримують з малою точністю.

Лиття в кокіль рентабельне у серійному високомеханізованому виробництві. Відливки отримують більш точними, з меншими припусками на механічну обробку.

Відцентрове лиття – найбільш прогресивний метод при найменшому розході рідкого металу, отримання ще більш точних відливок з підвищеними механічними якостями. Витрати на виготовлення таких відливок знижуються з-за відсутності необхідності виготовлення внутрішніх стрижнів.

Всі відливки корпусів підлягають термічній обробці для отримання дрібнозернистої структури та усунення внутрішніх напружень. Очищені корпуси букс нормалізують в прохідних печах при температурі 900-930 ˚С протягом

3-3,5 годин.

Після нормалізації перевіряють механічні властивості та хімічний склад відливок корпусів букс. Одночасно візуально оглядають поверхню відливок для виявлення раковин, пригарів, напливів.

Механічна обробка корпусів букс є складним та трудомістким процесом, при виконанні якого необхідно дотримуватися визначної послідовності операцій та застосовувати спеціалізоване обладнання. Механічну обробку виконують у три етапи: чорнова, напівчистова, чистова.

Чорнова обробка корпусів букс виконується на автоматичній лінії, на якій розташовані спеціальні агрегатні верстати мод. АБ-3551.

Чистова обробка букси виконується на обладнанні, яке розташоване у технологічній послідовності та об'єднане загальним передаточним конвеєром.

Основне обладнання: восьмишпіндельний вертикальний напівавтомат МК 2837; алмазно-розточувальний верстат ОС 2777, самоцентрувальне пристосування; гідравлічний прес П 454.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 1226;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.