Позначення та клеймування підшипників

Кожен роликовий підшипник має визначене маркірування, яка складається з цифр та букв, наприклад: 72727, 73727, 3Н232726Л1, 42726Л.

Номер маркірування читається праворуч – наліво.

Перші дві цифри помножені на п'ять, вказують величину внутрішнього діаметру підшипника.

Третя цифра характеризує серію підшипника по зовнішньому діаметру та ширині кільця. Цифра “7” ставиться на підшипниках у яких зовнішній діаметр та ширина кільця нестандартні. Така серія зветься “невизначеною”.

Четверта цифра характеризує тип підшипника. Цифра “2” вказує, що підшипник з короткими циліндричними роликами, радіальний, а цифра “3” – що підшипник радіальний сферичний, двохрядний.

На п’ятому, шостому та сьомому місцях стоять цифри “2”, “3”, “4” або “7”. По цим цифрам можна судити про конструктивні особливості підшипника.

Цифри “2” та “3” вказують що підшипник з двома упорними бортами на зовнішньому кільці та без бортів на внутрішньому (232726), у нього роль борта виконує приставне кільце. Цифра “4” вказує, що підшипник з одним упорним бортом на внутрішньому та двома на зовнішньому кільці (42726). Цифра “7” яка стоїть на п'ятому місці вказує, що підшипник на втулковій посадці та на зовнішньому кільці бортів немає (72727, 73727).

Цифри та букви 3О або 3Н, 2О або 2Н, 1О або 1Н, які стоять поперед умовного позначення, вказують номер ряду, який характеризує величину радіального зазору та клас точності.

На торці зовнішнього та внутрішнього кілець циліндричних підшипників наноситься товарний знак заводу-виробника, наприклад, ХАРП (Харківський підшипник), порядковий номер підшипника та час виготовлення – місяць та рік.

Літера “М”, яка стоїть після умовного позначення підшипника, вказує, що підшипник має ролики з модифікованими контактними поверхнями – “бомбініровані”.

Літера та цифра “Е2” означають, що підшипник має склонаповнений поліамідний сепаратор.

В теперішній час випускають підшипники типу ЗО-232726Е2М та ЗО-42726Е2М.

На внутрішньому кільці підшипників, які відремонтовані на ВРЗ або ВЧД, після номера ставлять літери Р1 або Р2, дата ремонту та умовний № ремонтного підприємства.

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 1040;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.