Економічні інтереси: сутність , суб’єкти , класифікація

Економічні інтереси – це усвідомлення економічні потреби окремих людей соціальних верств , груп і класів . У свою чергу , економічні інтереси знаходять свій вияв у поставлених цілях , конкретних завданнях і діях їх досягнення . Інтереси не існують самі по собі . для того щоб виник економічний інтерес не обходимо люди , групи людей , тобто економічні суб’єкти зі своїми потребами ,які належать до забезпечення . Щоб реалізувати ці потреби ,що з’єднуються для об’єднаної виробничої діяльності і вступають у певні економічні відносини . Без останніх , які без суб’єктів неможливо не виникнення економічних інтересів не їх реалізації. Економічні відносини вступають як соціально-економічна база інтересів . економічні інтереси і виявлення економічних відносин в об’єднаній направленості господарської діяльності людей . від ображаючої їх місце в системі загального виробництва якщо у якості критеріїв розмежування інтересів узяти характер і маcштаб дії , можливо виділити особисті колективні і суспільні інтереси

Особисті інтереси – пов’язані з необхідністю забезпечення матеріальних та рухових нужд окремої людини

Колективні інтереси - існують удвох формах , як трудові колективні інтереси – це інтереси працівників , які викупили підприємство . По – друге як колективна капіталістична власність , що утворюється шляхом злиття капіталів кількох підприємств .

Суспільні інтереси складаються як з інтересів всього суспільства , необхідність забезпечення його сукупних , матеріальних і духовних потреб.

Особливою формою прояву інтересу на рівні конкретної економічної діяльності є безпосередні пробуджуючі фактори діяльності людей. Вони виступають в таких формах, як грошовий доход, заробітна плата, різноманітні моральні заохочення. В результаті впливу стимулюють виникає замикаюча форма виявлення економічного інтересу – моральна зацікавленість. Серед різних типів інтересів (економічних) у наш час домінують колективні та насамперед, трудові колективні інтереси.








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 780;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.