Шляхи виходу з інфляції

 

За останні 2 століття в країнах світа встановилися методи подалання інфляціі

До найбільш традиційних відносятся:

1) Нуліфікація

2) Ревальвація - збільшення масштабу цін тобто зростання купівельної спроможності національної грошової одиниці

3) Девальвація - зменшення масштабу цін, тобто зниження купівельної спроможності національної грошової одиниці.

Інфляційні процеси в сучасному світі можуть стимулювати за рахунок різних форм та методів щодо зростання виробництва, розширення товарообміну, ліквідації дефіциту державного бюджету та збалансованості міжнародних рахунків держав.

В світі існує два основних підходу скасування негативних наслідків інфляції і запобіганні розширенню, ци так званий монитаристський та кейнсіанський підходи.

За монетаристською теорією держава не повинна проводити активно соціальну політику, тобто скасувати всі пільги, субсидії та інші виплати для населення та скоротити, або зовсім припинити підтримку збиткових підприємств. Такий підхід можливий лише за умови високого життєвого рівня населення, коли більше як 80% з нього мають достатні збереження, щоб пережити скрутні часи. Цей метод передбачає ще і наявність вільних цін.

Кейнсіанський підхід базується на всебічному регулюванні економіки державою. На проведення активної соціальної політики підтримки малозабезпечених верств населення, становлення пільг, дотації, субсидії, виплат та ін. Становлення та утримання цін на товари та послуги, які складають мінімальний споживчий кошик. Кейнсіанський підхід можна використовувати у більшості країн світу.

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 624;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.