Підготовка тексту

У даній лекції розбираються загальні принципи підготовки рукопису й оформлення книги. Особлива увага приділяється шрифтам: принципам виміру, класифікації.

Після вибору формату видання можна приступати до роботи з текстом, підготовленим автором, тобто до редагування й коректури, потім розробити дизайн видання й лише потім приступати до набору.

Тут можливі кілька варіантів. Якщо автор створював рукопис за допомогою текстового процесора, то наданий їм матеріал може бути використаний у якості вихідного для набору. Попередньо бажано обмовити з автором формат подання матеріалів в електронній формі, а потім вирішити, яким образом буде здійснюватися редагування.

Можливий і інший варіант: автор повністю підготував розбиті на сторінки файли або навіть зверстав книгу самостійно й надав матеріал у вигляді роздруківки на лазерному принтері.

Матеріал може надійти від автора у вигляді традиційного рукопису, що підлягає набору. Як діяти в такій ситуації, і які при цьому є відмінності від варіантів з використанням електронних форм або роздруківки?

Питання узгодження з автором обсягу добутку - або приведення обсягу добутку у відповідність із необхідним - технічно також ставиться до процесу редагування, а оскільки ця операція становить значну частину процесу набору, ми розглянемо її окремо в розділі "Підрахунок кількості авторських друкованих знаків". Питання про те, коли варто виконувати цю операцію й коли найкраще здійснювати редакторське виправлення роздрукованого матеріалу, буде розглянутий надалі.

У даному ж розділі ми почнемо із загальних принципів підготовки рукопису й дизайну, які визначають, як буде створюватися матеріал.








Дата добавления: 2015-04-03; просмотров: 733;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.