Підготовка рукопису

Подання матеріалу

Існує ряд вимог, дотримання яких автором полегшить роботу редактору, а також знизить ризик усіляких непорозумінь і дозволить значно скоротити витрати на набір.

Стиль подання

Якщо у вашім видавництві існує певний стиль подання матеріалу, пошліть зразок авторові й попросите його додержуватися цього зразка відносно правопису, припустимих скорочень, форматів посилань і т.д. при роботі над текстом.

Форма роздруківки рукопису

Якщо автор готовить рукопис із використанням текстового процесора, попросите його роздруковувати матеріал з подвійним інтервалом на аркушах формату А4 і тільки з однієї сторони аркуша. Якщо автор має у своєму розпорядженні матричний принтер, що допускає вибір якості печатки, попросите його не користуватися режимом чорнової печатки "draft". Чорнові роздруківки занадто бліді й погано підходять для виготовлення копій.

Для рукопису, підготовленої на друкарській машинці, обов'язковими вимогами повинні бути: печатка через два інтервали на аркушах формату А4 і тільки з однієї сторони аркуша.

Поля

У роздруківці рукопису повинні бути передбачені досить більші поля по всім чотирьох краях аркуша, щоб у редактора було досить місця для позначок і коректури. Поля повинні становити ніяк не менше 2,5 див.








Дата добавления: 2015-04-03; просмотров: 755;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.