Використання формату А4

Обрізні сторінки формату А4, є, мабуть, найпоширенішим форматом у Великобританії і Європі й використовуються для журналів, газет і всіх видів друкованого поштового паперу. Розміри обрізного аркуша є універсальним стандартним форматом для фотокопіювальних пристроїв, лазерних і матричних принтерів, а також для невеликих офсетних друкованих машин.

При печатці видань в одну фарбу цей формат добре підходить для довідників, словників, щорічних видань, інструкцій і видань із відривними аркушами, коли велика кількість інформації повинне бути розміщене на обмеженому просторі. Цей відносно широкий формат по відношенню висоти до ширини (більш, ніж 100:70) добре підходить для многоколонной верстки.

Цей формат також може вважатися відносно більшим по висоті для практичних цілей. Безліч книжкових полиць розраховані по висоті на книги формату А4, але не більше того; тому книговидавці, які допускають при обрізку трохи більшу висоту аркуша, чим для формату А4, ризикують викликати невдоволення ряду покупців, особливо якщо це бібліотеки або об'єднання книголюбів.

Формат А4 популярний при рулонній печатці більших тиражів, особливо для масових барвисто оформлених видань: путівників і туристичних довідників, літератури для дозвілля й відпочинку.








Дата добавления: 2015-04-03; просмотров: 711;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.