Використання стандартних форматів

У Великобританії і Європі стандартні книжкові формати відповідають міжнародним вимогам ISO (Міжнародної Організації по Стандартизації). Перший символ у позначенні формату - це буква "A", за якої треба число, що визначає метричні розміри даного формату. Для масових тиражів книг в обкладинці у Великобританії прийняті два стандартних формати: формат А и формат В. Обидва формати мають еквівалент у Європі.

У Великобританії й у Європі використовуються винятково метричні розміри, що виражаються в міліметрах у Великобританії, у сантиметрах - у Європі. Для визначення обрізного формату книги, відповідно до прийнятого у Великобританії угоді, на першому місці ставиться довжина уздовж корінця книги, а на другому місці - ширина, тому розмір 186x123 мм відповідає портретному (вертикальному) формату книги, а розмір 123x186 мм - альбомному (подовженому) формату. У Європі ж використовується зворотна угода: розмір 12,3x18,6 див передбачений для портретного формату, а розмір 18,6x12,3 див - для альбомного формату.

У США є свій діапазон стандартних форматів з іншою розмірністю. Всі виміри в США виробляються в дюймах, а при позначенні розмірів обрізного аркуша на першому місці вказується ширина, а довжина уздовж корінця - на другому місці. Розмір 5"x8" відповідає портретному формату, а розмір 8"x5" - альбомному формату. (У розділі 1.1.5 наведені відомості з російського стандарту, формати видання дані в міліметрах.)








Дата добавления: 2015-04-03; просмотров: 789;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.