Робота системи мащення двигуна УТД - 20

Перед пуском двигуна механік-водій включає насос МЗН-3 і масло з бака під тиском через сітчастий фільтр і трубопровід подається в двигун. Після пуску двигуна МЗН-3 відключають і вступає в дію масляний насос дви­гуна. Масло з бака, пройшовши в кожусі трубопровід, який обігрівається, подається нагнітаючою секцією насосу по гнучкому шлангові до відцен­трового фільтру, де очищається і виходить у канал масляної магистралі для змазування вузлів і механізмів двигуна.

Пройшовши через двигун, масло зливається в блок-картер, зби­рається в масловідстійник, звідки відкачуючою секцією масляного на­сосу подається у маслорадіатор, де охолоджується і надходить у бак. Зібрані в маслобаку пари масла і гази викидаються через зворотний клапан в ежектор.

Порядок розбирання і збирання фільтра центробіжної очистки масла:

Інструмент, приналежності та експлуатаційні матеріали: ключ 14х17, плоскозубці, вороток, подовжувач, молоток (в ящикові ЗІП механіка-водія), торцевий ключ 17, ключ сб20-30-67 (в сумці з ЗІП двигуна), відро (під лівим сидінням у десантному відділенні), дизельне паливо, ганчір’я.

Попередньо необхідно вивернути гвинти кришки люка 2 (рис. 95) над двигуном і відкрити її.

Від’єднати тягу 15 (рис. 93) приводу подачі палива від важеля стійки 13 вертикального мостика, розшплінтувати та витягнти валик з головкою (для облегшення доступу до масляних фільтрів).

 

 

Порядок розбирання масляного фільтра тонкої очистки для промивки:

відвернути гайки кріплення кришки 23 (рис. 100) МЦФ;

зняти кришку і витягти ротор 24 з корпусу масляного фільтра;

користуючись ключом сб20-30-67 та торцевим ключем 17, відкрутити гайки 25, від’єднати корпус ротора 24 від кришки 20;

з маслозабірних трубок зняти захисні сітки;

очистити корпус і кришку ротора від нашарувань, промити чистим дизельним паливом;

промити чистим дизельним паливом маслозабірні трубки і захисні сітки;

перевірити чистоту соплових отворів, продути їх стиснутим повітрям.

Порядок збирання МЦФ після його промивки:

запобіжні сітки надіти на маслозабірні трубки так, щоб шов сітки не співспадав з отвором в трубці;

з’єднати корпус ротора з кришкою ротора так, щоб контрольний штифт у кришці ротора зайшов у паз корпусу ротора (при відсутності контрольного штифту повинні співпадати мітки на боковій поверхні корпуса ротора і кришки);

наживити гайки 25 з номерами 1 або 2 на шпильки ротора, що мають такі ж номери, (номер гайки вибитий на її верхньому торцеві, номер шпильки – на верхній частині ротора поблизу отвору під шпильку);

затягнути гайки 25 так, щоб мітки на гайці та роторі співпадали;

вставити ротор в корпус фільтра та перевірити легкість його обертання. Він повинний вільно обертатися від поштовху рукою, без заїдань;

встановити на корпус фільтра кришку 23, затягти гайки кріплення кришки.

З’єднати тягу 15 (рис. 93) приводу подачі палива з важелем стійки 13 вертикального мостика з допомогою валика з головкою та шайбою і застопорити валик шплінтом.

Запустити двигун, прогріти його до температури масла 70-750 С і, впевнившись у відсутності течі масла в з’єднаннях масляних фільтрів, зупинити двигун.








Дата добавления: 2015-04-19; просмотров: 1684;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.