Сутність Pull системи організації виробництва

 

Логістична Pull система – це така організація руху матеріальних потоків, при якій матеріальні ресурси подаються ("витягуються") на наступну технологічну операцію з попередньої в міру необхідності, а тому жорсткий графік руху матеріальних потоків відсутній. Розміщення замовлень на поповнення запасів або виготовлення матеріальних ресурсів (операційних заділів) або готової продукції відбувається, коли їх кількість досягає певного критичного рівня. Ця система заснована на "витягуванні" продукту наступною операцією з попередньої операції в той момент часу, коли наступна операція готова до даної роботи. Тобто коли в ході однієї операції закінчується обробка одиниці продукції, посилається сигнал-вимога на попередню операцію. І попередня операція відправляє оброблювану одиницю далі лише тоді, коли отримує на це запит (рис. 1).

 

Рис. 1. Структура логістичної Pull системи організації виробництва

Системи Pullтипу як плановий період для визначення виробничої програми розглядають періоди від одного до трьох місяців. Оперативне управління в цих системах проводиться на значно меншому (в порівнянні з Push системами) горизонті планування.








Дата добавления: 2015-04-15; просмотров: 687;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.