Забезпечення відповідності системи оперативного управління виробництвом (ОУП) типу і характеру конкретного виробництва

Розроблені типові системи ОУП. Кожна відповідає типу і характеру виробництва, але складність їх використання полягає в тому, що на підприємстві, як правило, функціонують виробництва різних типів. Навіть у окремих цехах можна виділити продукцію масового, одиничного і серійного характеру.

З іншого боку, одночасне використання на одному підприємстві декількох типових систем ОУП неможливе зважаючи на їх несумісність хоч би, наприклад, по планово-облікових одиницях і методах узгодження роботи цехів. Завдання створення єдиної системи оперативного управління підприємством з різними типами виробництва можна вирішити, якщо за основу узяти не тип виробництва, а форму організації виробництва, наприклад, маршрутну або потокову.

В умовах ринку прискорення зростання ефективності виробництва обов'язково вимагає підвищення наукового рівня управління, автоматизації його функцій, застосування сучасного математичного апарату, засобів обчислювальної і організаційної техніки, створення інтегрованих систем управління підприємствами.

 

Наведені принципи організації виробництва на практиці діють не ізольовано один від одного, а тісно переплітаються у виробничому процесі. Принципи організації виробництва розвиваються нерівномірно – у той чи інший період, той чи інший принцип може висуватися на перший план або набувати другорядного значення.

 









Дата добавления: 2015-04-15; просмотров: 685;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.