VI. Матеріальне, соціально-побутове і медичне забезпечення інвалідів

Стаття 36. Матеріальне, соціально-побутове і медичне забезпечення інвалідів здійснюється у вигляді грошових виплат (пенсій, допомог, од­норазових виплат), забезпечення медикаментами, технічними й іншими засобами, включаючи автомобілі, крісла-візки, протезно-ортопедичні вироби, друковані видання зі спеціальним шрифтом, звукопідсилюючу апаратуру та аналізатори, а також шляхом надання послуг по медичній, соціальній, трудовій і професійній реабілітації, побутовому та торговель­ному обслуговуванню.

Стаття 37. Види необхідної матеріальної, соціально-побутової і ме­дичної допомоги інвалідам визначаються органами медико-соціальної експертизи в індивідуальній програмі реабілітації. Допомога подається за рахунок коштів Фонду України соціального захисту інвалідів.

Стаття 38. Послуги по соціально-побутовому і медичному обслуго­вуванню, технічні та інші засоби надаються інвалідам безоплатно або на пільгових умовах.

Стаття 39. Інвалід має право вибору конкретного виду соціальної допомоги.

Інвалід може відмовитися від того чи іншого виду соціальної допомо­ги, якщо вона не повною мірою відповідає його потребам. У такому разі інвалід вправі самостійно вирішувати питання про забезпечення себе конкретним видом допомоги за рахунок власних коштів з урахуванням компенсації вартості аналогічного виду соціальної допомоги, що пода­ється державним органом.

Стаття 40. Конкретні умови і порядок пенсійного забезпечення і на­дання допомоги та інших соціальних послуг визначаються законодав­ством про пенсійне забезпечення в Україні і рішеннями Уряду України з відповідних питань.

Стаття 41. Підприємствам та організаціям, що спеціалізуються на виробництві товарів, протезно-ортопедичних виробів та виробів фізкуль­турно-спортивного призначення, спеціальних технічних засобів і при­стосувань для інвалідів, встановлюються пільги по оподаткуванню в по­рядку і на умовах, встановлених законодавством України.

(Стаття 41 зі змінами, внесеними згідно з Законом № 200/94-ВР від 13.10.1994 р.)

26 грудня 2005 року








Дата добавления: 2015-04-21; просмотров: 1212;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.