Регулювання привода зчеплення

 

Регулювання привода зчеплення включає регулювання вільного ходу штовхача 24 (рис.8.3) поршня головного циліндра 1, регулювання вільного ходу важеля 8 вилки вимикання зчеплення, регулювання зусилля сервопружини 5 й установку педалі 18 зчеплення.

Після проведення монтажних робіт з вузлом головного циліндра необхідно перевірити зазор між переднім похилим листом корпуса і повністю витиснутою педаллю зчеплення, а також чіткість повернення педалі зчеплення у вихідне положення при повністю витягнутій сервопружині.

Для натягу сервопружини:

- розконтрити контргайку 3 на натяжному стержні сервопружини 4;

- натягнути сервопружину 5, нагвинчуючи сферичну гайку 2 до упору;

- законтрити контргайку 3.

У випадку, якщо зазор між переднім похилим листом корпуса і повністю витиснутою педаллю менше 10 мм або у випадку нечіткого повернення («зависання») педалі у вихідне положення виконати регулювання положення педалі (підняти педаль).

Регулювання здійснюється викручуванням болта 6 на 1-2 оберти з наступним підрегулюванням вільного ходу штовхача поршня головного циліндра.

Вільний хід штовхача поршня головного циліндра повинний бути в межах 0,5-1 мм. Фактична величина вільного ходу штовхача заміряється при переміщенні педалі 18 зчеплення від верхнього фіксованого положення до початку контакту штовхача з поршнем. Первинний вільний хід площадки педалі при цьому повинний бути в межах 3,5-7 мм.

Для регулювання вільного ходу штовхача поршня головного циліндра:

- розконтрити контргайку 22;

- шляхом обертання шестигранної головки 23 штовхача встановити зазначений вище зазор між поршнем і штовхачем;

- законтрити контргайку 22.

Вільний хід важеля 8 вилки вимикання зчеплення повинний бути в межах 3,7-4,6 мм. Для виміру вільного ходу:

- встановити лінійку паралельно осі штовхача 15;

- перемістити важіль вилки вимикання зчеплення, подолавши зусилля відтяжної пружини, до відчутного упору;

- по лінійці визначити величину переміщення кінця штовхача.

Для регулювання вільного ходу:

- розконтрити контргайку 16;

- повертаючи штовхач 15 відносно скоби 17, встановити необхідний вільний хід важеля вилки вимикання зчеплення;

- законтрити контргайку16.

Сумарний вільний хід педалі зчеплення в результаті регулювань вільного ходу штовхача і важеля вилки повинний бути в межах 38-58 мм.

При цілком справному, добре прокачаному і правильно відрегульованому приводі повний хід важеля вилки вимикання зчеплення повинний бути в межах 24-25,5 мм.

 

Коробка передач

 

Коробка передач являє собою шестеренний агрегат трансмісії зі змінними передатними числами, що перетворюють крутний момент за величиною та напрямком.

Коробка передач (КП) призначена для зміни передатних чисел у трансмісії з метою одержання тягових зусиль на ведучих колесах і на водометному рушії, а також швидкостей руху машини в більш широких межах, чим це може бути забезпечене за рахунок зміни режимів роботи двигуна.

КП забезпечує також рух машини заднім ходом і вимкнення двигуна від трансмісії. На машині встановлена механічна, п’ятиступінчаста, триходова КП.

 








Дата добавления: 2016-11-28; просмотров: 684;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.