Аналіз і оцінка реальних можливостей відновлення платоспроможності підприємства

 

Якщо підприємство має незадовільну структуру балансу, то основним показником, що характеризує наявність реальної можливості відновити (або втратити) платоспроможність протягом певного періоду, є коефіцієнт відновлення (втрати) платоспроможності.

Якщо хоча б один із коефіцієнтів менше нормативу П < 2, Кз < 0,1), то коефіцієнт відновлення платоспроможності терміном на 6 місяців розраховується так

 

(11.8)

де Квідн – коефіцієнт відновлення платоспроможності;

КПк, КПп – фактичне значення поточної ліквідності на кінець і початокзвітного періоду;

6 - період відновлення платоспроможності в місяцях;

Т – звітний період у місяцях;

2 - нормативне значення коефіцієнта поточної ліквідності.

 

Коефіцієнт відновлення платоспроможності більше 1 свідчить про реальну можливість підприємства відновити платоспроможність.

Коефіцієнт відновлення платоспроможності менше 1 свідчить про те, що підприємство в найближчі 6 місяців не має реальної можливості відновити платоспроможність.

Якщо структура балансу задовільна, коефіцієнт поточної ліквідності (КП) більше або дорівнює 2, а коефіцієнт забезпеченості власними коштами заб) більше або дорівнює 1, то для перевірки стійкості фінансового стану розраховується коефіцієнт втрати платоспроможності на строк 3 місяці, таким чином:

 

(11.9)

де 3 - звітний період у місяцях.

 

Коефіцієнт втрати платоспроможності більше 1 свідчить про реальну можливість підприємства не втратити платоспроможність. Коефіцієнт втрати платоспроможності менше 1 свідчить про те, що підприємство в найближчі 3 місяці може втратити платоспроможність.

За наявності причин для визнання структури балансу підприємства незадовільною, але виявлення реальної можливості у підприємства відновити платоспроможність у встановлений термін береться рішення про відстрочку визнання структури балансу незадовільною, а підприємства - неплатоспроможним на строк до 6 місяців.

 








Дата добавления: 2015-12-01; просмотров: 1250;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.