Перевірка та обладнання рейок та стрілочних переводів.

Рейки на головних коліях мають перевірятися вагоном-дефектоскопом за графіком, затвердженим начальником служби колії. Рейки та стрілочні переводи на головних і приймально-відправних коліях перевіряються дефектоскоп ними візками за графіком, затвердженим начальником дистанції колії. Порядок пропуску поїздів по рейках і елементах стрілочних переводів, які мають небезпечні дефекти (гостродефектні), до їх заміни встановлюється Державною адміністрацією залізничного транспорту України.

Укладання та зняття стрілочних переводів і глухих пересічень на станціях та перегонах виконуються за наказом начальника залізниці.

Заново укладені й перебудовані стрілочні переводи та глухі пересічення на станціях і стрілочні переводи на перегонах приймаються до експлуатації комісією, яка призначається начальником дирекції залізничних перевезень (начальником залізниці) і, як правило, включаються в залежність. Тимчасово не включені в залежність стрілочні переводи можуть бути прийняті комісією, але при цьому начальником дирекції залізничних перевезень (начальником залізниці) встановлюється порядок огляду, закріплення вістряків та перевірки цих стрілок.

Контрольними стрілочними замками мають бути обладнані нецентралізовані стрілки розміщені на коліях, по яких проводиться приймання і відправлення поїздів, а також охоронні, що ведуть:

§ на колії, виділені для стоянки вагонів з небезпечними вантажами класу 1 (вибухові матеріали);

§ на колії, призначені для стоянки відбудовних та пожежних поїздів;

§ у запобіжні й уловлюючі тупики;

§ на колії, виділені для відстою вагонів-дефектоскопів, колієвимірювальних вагонів, колійних машин.

Стрілки й рухомі осердя хрестовин (крім розміщених на гіркових та сортувальних коліях), у тому чистлі централізовані та ті, що мають контрольні замки, мають бути обладнані пристосуваннями для можливості замикання їх навісними замками. Ці пристосування мають забезпечувати щільне прилягання вістряка до рамної рейки, рухомого осердя хрестовини до вусовика.

Нецентралізовані стрілки мають бути обладнані стрілочними покажчиками, які освітлюються або не освітлюються, що вказується в технічно-розпорядчому акті станції. Стрілки, які включені до електричної централізації, та стрілки підгіркових горловин сортувальних парків покажчиками не обладнуються.

Ремонт та поточне утримання стрілочних переводів та глухих перетинів, встановлення, ремонт та утримання стрілочних покажчиків, скидних вістряків, башмакоскидувачів та ін. виконується дистанцією колії. Ремонт та обслуговування засобів та пристроїв СЦБ проводиться дистанцією сигналізації і зв’язку.








Дата добавления: 2015-12-08; просмотров: 1721;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.