Загальні положення. Основними обов’язками працівників залізничного транспорту є:

Основними обов’язками працівників залізничного транспорту є:

§ задоволення потреб щодо перевезень пасажирів та вантажів при безумовному забезпеченні безпеки руху та збереження вантажів, що перевозяться;

§ ефективне використання технічних засобів;

§ дотримання вимог охорони праці і навколишнього природного середовища.

Кожний працівник, пов’язаний з рухом поїздів, несе в межах своїх обов’язків особисту відповідальність за виконання Правил технічної експлуатації, вимог охорони праці й безпеки руху.

Відповідальність за дотримання Правил працівниками залізничного транспорту накладається на керівників відповідних підрозділів.

Порушення Правил працівниками залізничного транспорту тягне за собою відповідальність згідно з чинним законодавством. До положень про Головні управління та структурні підрозділи на всіх рівнях управління та до посадових інструкцій повинні бути внесені конкретні обов’язки та відповідальність щодо забезпечення безпеки руху поїздів.

Положення про структурні підрозділи та функціональні обов’язки посадових осіб із питань безпеки руху поїздів розробляються Головними управліннями, управліннями, на які покладена організація роботи з безпеки руху, узгоджуються з Головним управлінням безпеки руху та екології та затверджуються в установленому порядку.

Кожний працівник залізничного транспорту зобов’язаний подавати сигнал зупинки поїзду чи маневруючому составу, а також вживати інших заходів для їх зупинки у випадках, які загрожують життю та здоров’ю або безпеці руху. При виявленні несправностей споруд, пристроїв чи пошкодження рухомого складу, які створюють загрозу безпеці руху або забруднення навколишнього природного середовища, працівник повинен негайно вжити заходів для огородження небезпечного місця та усунення несправності.

Працівники залізничного транспорту повинні забезпечувати безпеку пасажирів, створювати їм необхідний комфорт, культурно обслуговувати їх на вокзалах, у поїздах, бути ввічливим й люб’язним у спілкуванні з усіма особами, які користуються послугами залізничного транспорту, та одночасно вимагати від них виконання діючих на залізничному транспорті правил.

Працівники залізничного транспорту повинні утримувати у належному стані робоче місце та довірені їм технічні засоби.

Працівники, для яких встановлені форма одягу та знаки розрізнення, повинні бути одягнені по формі у відповідності з Положенням про дисципліну працівників залізничного транспорту України.

Кожний працівник залізничного транспорту зобов’язаний дотримуватись вимог стандартів і метрологічних норм та правил, правил й інструкцій з охорони праці і пожежної безпеки, встановлених для роботи, яка ним виконується.

Особи, які приймаються на залізничний транспорт на посади, пов’язані з рухом поїздів, повинні пройти медичний огляд для визначення придатності їх для виконання відповідної роботи. Надалі періодичне медичне обстеження цих працівників проводяться відповідно до порядку, встановленого Державною адміністрацією залізничного транспорту України.

Особи, молодші 18 років, не допускаються до заняття посад та професій, передбачених Переліком важких робіт і робіт із шкідливими і небезпечними умовами праці, на яких забороняється застосування праці неповнолітніх, затвердженим наказом Міністерства охорони здоров’я, безпосередньо пов’язаних з рухом поїздів.

Працівники залізничного транспорту повинні оберігати довірене майно залізниці та вантажі, що перевозяться.

Не допускається виконання обов’язків працівниками залізничного транспорту, які перебувають у стані алкогольного, токсичного або наркотичного сп’яніння. Особи, виявлені у такому стані, негайно усуваються від роботи, на них накладається дисциплінарне стягнення.

 








Дата добавления: 2015-12-08; просмотров: 1251;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.