Вимоги до пересічень та примикань.

Пересічення залізниць лініями електропередачі й зв’язку, нафтогазопро-дуктопроводами, водопроводами й іншими наземними й підземними пристроями можуть бути допущені тільки з дозволу начальника залізниці. На таких пересіченнях мають бути передбачені спеціальні запобіжні пристрої або вжиті заходи, що забезпечують безпеку й безперебійність руху поїздів. Проекти таких пристроїв обов’язково погоджуються начальником залізниці.

Примикання колій, що заново будуються, та під’їзних колій до головних колій на перегонах може бути допущене у виняткових випадках з дозволу Державної адміністрації залізничного транспорту України.

Тимчасове укладання та зняття стрілочних переводів на перегонах у зв’язку з будівництвом других колій, проведенням робіт з реконструкції й капітального ремонту споруд та пристроїв, будівництвом нових роздільних пунктів здійснюється у кожному окремому випадку з дозволу начальника залізниці.

Пересічення колій в одному рівні, а також примикання колій, під’їзних і з’єднуючих колій до головних колій на перегонах і станціях повинні мати запобіжні тупики або охоронні стрілки. Примикання під’зних та з’єднуючих колій до приймально-відправних й інших станційних колій для запобігання мимовільного виходу рухомого складу на станцію або перегін повинні мати запобіжні тупики, охоронні стрілки, скидальні башмаки або стрілки. Корисна довжина запобіжних тупиків має бути не меншою 50 м. на перегонах, що мають затяжні спуски, а також на станціях, що обмежують такі перегони, при необхідності будуються уловлюючи тупики за проектами, затвердженими Державною адміністрацією залізничного транспорту України. Розвідні мости мають бути огороджені з обох боків запобіжними тупиками, скидальними башмаками або стрілками.

Стрілочні переводи, які укладаються на перегонах двоколійних ділянок, мають бути пошесними для поїздів, які рухаються правильною колією. У виняткових випадках при важких підходах примикаючи колій з дозволу начальника залізниці може допускатися укладання протишерсних стрілочних переводів.

Спорудження сплетінь головних та приймально відправних колій з утворенням три- або чотириниткової колії може допускатися тільки з дозволу Державної адміністрації залізничного транспорту України. Сплетіння на інших станційних коліях встановлюються з дозволу начальника залізниці.

Споруди та пристрої локомотивного і вагонного господарств, водопостачання і каналізації. Відбудовні засоби.








Дата добавления: 2015-12-08; просмотров: 1056;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.