Місця встановлення світлофорів.

Вхідні світлофори повинні бути встановлені від першого вхідного стрілочного переводу на відстані не ближче 50 м, рахуючи від вістряка протишерсного або граничного стовпчика пошерсного стрілочного переводу.

Вхідні світлофори, раніше встановлені на відстані менше 50 м, але не ближче 15 м від стрілочного переводу, можуть не переставлятися.

На електрифікованих ділянках вхідні світлофори, а також сигнальні знаки «Межа станції» мають встановлюватися перед повітряними проміжками (з боку перегону), що відділяють контактну мережу перегону від контактної мережі станцій.

Вихідні світлофори мають встановлюватися для кожної відправної колії попереду місця, призначеного для стоянки локомотива поїзда, що відправляється.

На станціях при відправленні поїздів з колій, що не мають достатньої довжини, коли голова поїзда перебуває за вихідним світлофором, дозволяється на зворотному боці його встановлювати повторювальну головку світлофора. Перелік станцій, на яких необхідно встановлювати повторювальну головку на вихідних світлофорах, та порядок застосування сигналів у таких випадках визначаються начальником залізниці.

Допускається встановлення групових вихідних та маршрутних світлофорів для групи колій, крім тих, по яких здійснюється безупинний пропуск поїздів. Групові вихідні та маршрутні світлофори доповнюються маршрутними покажчиками з зазначенням номера колії, з якої дозволяється відправлення поїзда.

Прохідні світлофори автоматичного блокування встановлюються на межах між блок-ділянками, а прохідні світлофори напівавтоматичного блокування – на межах міжпостових перегонів.

На ділянках, де автоматична локомотивна сигналізація застосовується як самостійний засіб сигналізації і зв’язку, на межах блок-ділянок встановлюються сигнальні знаки «Межа блок-ділянки». На двоколійних перегонах за умови руху неправильною колією за сигналами локомотивного світлофора межею блок-ділянки є світлофор автоблокування, встановлений для руху правильною колією.

На станціях стрілки, що належать до маршрутів приймання та відправлення поїздів, мають бути взаємозалежними з вхідними, вихідними й маршрутними світлофорами.

Стрілки відгалужень від головної колії на перегонах при наявності пристроїв колійного блокування або електрожезлової системи зв’язуються з цими пристроями таким чином, щоб відкриття найближчого прохідного або вихідного світлофора чи вилучення жезла було можливим тільки при нормальному положенні стрілки по головній колії.

Пересічення на одному рівні та сплетіння колій, а також розвідні мости мають огороджуватися світлофорами прикриття, встановленими з обох боків на відстані не ближче 50 м відповідно від граничних стовпчиків чи початку мосту.

У місцях пересічення в одному рівні та у сплетіннях колій світлофори прикриття повинні мати такий взаємозв’язок, при якому відкриття одного з них було б неможливе тільки при забороняючих показаннях світлофорів ворожих маршрутів.

На розвідних мостах відкриття світлофорів прикриття можливе тільки в разі наведеного положення мосту.

На станціях, розміщених на ділянках з автоматичним або напівавтоматичним блокуванням, де передбачається безупинний пропуск поїздів по головних та приймально-відправних коліях, на вхідних і маршрутних світлофорах має застосовуватися сигналізація безупинного пропускання поїздів цими коліями.

 

Ручні сигнали

Сигнали зупинки.

Ручними сигналами ставляться вимоги:

§ Червоним розгорнутим прапором вдень і червоним вогнем ручного ліхтаря вночі – «Стій! Рух заборонено» (мал..1).

Мал..1

При відсутності вдень червоного прапора, а вночі – ручного ліхтаря з червоним вогнем сигнали зупинки подаються: вдень – рухом по колу жовтого прапора, руки чи якого-небудь предмета; вночі – рухом по колу ліхтаря з вогнем будь-якого кольору (мал..2).

Мал..2

Для зупинки пасажирського, поштово-багажного і вантажно-пасажирського поїзда, якщо її нема за розкладом, черговий по станції, де йому поставлено за обов’язок зустрічати поїзди, повинен показувати вдень – ручний червоний диск або розгорнутий червоний прапор; вночі – червоний вогонь ручного ліхтаря (мал..3).

На станціях, де робоче місце чергового по станції винесене на стрілочний пост, черговий по станції у випадку приймання поїзда на бокову колію або з зупинкою на станції (незалежно від розкладу) показує: вдень – розгорнутий жовтий прапор; вночі – жовтий вогонь ручного ліхтаря.

Черговий по станції повинен зустрічати та проводжати поїзди у головному уборі з верхом червоного кольору.

Мал..3

 








Дата добавления: 2015-12-08; просмотров: 3571;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.