Пропускання поїздів без зупинки

Черговий по станції, де йому поставлено за обов’язок проводжати поїзди, при відправленні чи проході поїзда по станції без зупинки показує: вдень – піднятий вертикально на витягнуту руку ручний диск, пофарбований у білий колір з чорною каймою, або згорнутий жовтий прапор; вночі – піднятий ручний ліхтар з зеленим вогнем (мал..8).

Мал..8

Це означає, що поїзд може відправлятися зі станції (з колій, що не мають вихідних сигналів, при наявності відповідного дозволу на зайняття перегону) або прямувати без зупинки із швидкістю, встановленою для проходу по станції. Вказаний сигнал при прямуванні поїзда без зупинки показується до проходу локомотива прибуваючого поїзда мимо чергового по станції.

На станціях, де робоче місце чергового по станції винесене на стрілочний пост, черговий по станції у випадку приймання поїзда на бокову колію або з зупинкою на станції (незалежно від розкладу) показує: вдень – розгорнутий жовтий прапор; вночі – жовтий вогонь ручного ліхтаря.

Сигналісти та чергові стрілочних постів зустрічають поїзди:

§ у випадку пропуску по головній колії без зупинки на станції: вдень – із згорнутим жовтим прапором; вночі – з прозоро-білим вогнем ручного ліхтаря (мал..9);

§ у випадку приймання поїзда на бокову колію чи з зупинкою на станції: вдень – із розгорнутим жовтим прапором; вночі – з жовтим вогнем ручного ліхтаря (мал..10).

Мал..9

Мал..10

Сигналісти та чергові стрілочних постів проводжають поїзди, що відправляються зі станції, в усіх випадках із згорнутим жовтим прапором вдень і прозоро-білим вогнем ручного ліхтаря вночі.

При відправленні пасажирського поїзда зі станції після зупинки провідники пасажирських вагонів з радіо купе (штабного) і хвостового (крім випадків відправлення поїздів із тупикових колій) повинні показувати у бік пасажирської платформи (до кінця платформи):

§ вдень – згорнутий жовтий прапор;

§ вночі – ручний ліхтар з прозоро-білим вогнем.

Це вказує на благополучне прямування поїзда. Провідники інших вагонів при зрушенні поїзда зачиняють бокові двері вагона і спостерігають через тамбурне вікно за можливою подачею сигналів при прямуванні вздовж платформи.

На перегонах обхідники залізничних колій і штучних споруд та чергові переїздів при вільності колії зустрічають поїзди: вдень – із згорнутим жовтим прапором; вночі – із прозоро-білим вогнем ручного ліхтаря (мал..11).

Мал..11








Дата добавления: 2015-12-08; просмотров: 1337;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.