Але в реклами є і недоліки.

· Реклама безособова і тому не має переконливість, властивому живому продавцю.

· Більшість реклам - це монолог, що не зобов'язує до уваги і реакції.

· Реклама буває дуже дорогою. Хоча деякі її види, наприклад, оголошення в газеті чи по радіо, не вимагають великих засобів, інші форми реклами, наприклад телереклама, вимагають значних асигнувань.

2. Особистий продаж

На певних етапах процесу покупки, особливо на етапах переваги, переконання і покупки, особистий продаж стає самим ефективним засобом. Техніка особистого продажу має деякі унікальні особливості у порівнянні з рекламою.

· Вона включає особистий контакт двох чи декількох людей, під час якого учасники пристосовуються до потреб і характеру один одного.

· Особистий продаж сприяє такожвиникненню найрізноманітніших відносин від формальних продавець-покупець до дружніх. Для професійного продавця інтереси покупця - предмет особистої участі, з якого виростають тривалі професійні контакти.

· І, нарешті, особистий продаж змушує покупця якимсь чином реагувати на звертання, хоча б просто ввічливою відмовою.

Але ці переваги обходяться недешево. Співробітництво з торговими агентами припускає довгострокові контакти з боку фірми, і перемінити торговий персонал не так просто, як обновити рекламу. Крім того, особистий продаж - найдорожчий з засобів стимулювання. Необхідно також враховувати те, що рекламні оголошення інформують про товар, а без них персональні продажі істотно утруднені, вимагають більше часу і занадто дорого обходяться.

3. Стимулювання збуту

Стимулювання збуту передбачає широкий набір засобів просування - купони, конкурси, знижки, премії й інше. Кожен з цих засобів має свої особливості.

· Вони привертають увагу покупців і постачають їх інформацією про товар, що сприяє його покупці.

· Усе це дає можливість клієнту заощадити, що в його очах являє додаткову цінність.

· Засоби стимулювання збуту спонукують і заохочують відповідь. У той час як реклама призиває: “Купуйте наш товар”, стимулювання збуту наполягає: “Купуйте наш товар зараз”.

Компанії використовують метод стимулювання збуту для виклику сильної і швидкої відповідної реакції. Ці засоби в основному потрібні для того, щоб підстьобнути млявий збут. Вплив засобів стимулювання звичайно короткочасно, вони доповнюють рекламу і реалізацію. Їх не можна використовувати для формування стійкої переваги товару. Щоб успішно здійснювати свою діяльність, виробники повинні ретельно планувати кампанію по стимулюванню збуту і пропонувати цільовим споживачам щиру цінність. Тільки в цьому випадку репутація марки і рівень продажів будуть на висоті, а споживачі і надалі будуть віддавати їй перевагу.

4. Формування суспільної думки

Як і інші засоби просування, розглянуті вище, формування суспільної думки має кілька відмітних особливостей, пов'язаних з діяльністю компанії по здійсненню комунікацій з цільовою аудиторією, що оплачується окремо.

· Високий ступінь правдоподібності. Інформаційне повідомлення, стаття чи нарис у газеті здаються більш реальними і правдоподібними, ніж рекламне оголошення.

· Формування суспільної думки дозволяє встановити контакт із тими покупцями, що уникають контактів із продавцями і не читають рекламних оголошень: повідомлення надходить до покупців у формі “новин”, а не торгової реклами.

· Подібно рекламі, формування суспільної думки дає можливість ефектно представити фірму чи товар.

Ретельно продумана кампанія по формуванню суспільної думки в сполученні з іншими засобами комплексу просування може бути дуже ефективною й економічною.








Дата добавления: 2015-10-21; просмотров: 631;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.