Техніка безпеки та охорона праці при виконанні лабораторних робіт по отриманню порошків металів та сплавів відновленням їх оксидів воднем та вуглецем

1 Починати роботу можна тільки у присутності викладача та учбового майстра. Подальше виконання роботи проводити тільки у присутності учбового майстра !

2 Перед заповненням воднем контейнера слід перевірити щільність з’єднання фланця з контейнером на герметичність. Перевірити осушувальну систему і газопровід на герметичність. Слідкувати, чи не затисненнй з'єднувальний гумовий шланг.

3 Після відкриття вентиля на головці балонів з воднем, необхідно зачекати 2…3 хвилин, доки струменем водню буде витіснено повітря з системи і контейнеру. Після цього слід заповнити з відвідної трубки муфеля перекинуту догори дном пробірку газом, відійти на декілька метрів від печі і підпалити газ у пробірці.

4 При підпалюванні газу в пробірці звук повинен бути слабким (легкий хлопок). Якщо при підпалюванні різкий звук (лаючий), то треба почекати декілька хвилин і повторити випробування вдруге.

5Після того як водень з вихідної трубки підпалений, необхідно спостерігати, щоб висота полум'я була не більшого за 30 мм. Якщо полум'я горить нерівно, то це значить, що у трубопроводі накопичилась вода. Необхідно вийняти трубку із зажимів та випустити з неї воду.

6Після закінчення процесу відновлення необхідно вийняти муфель із печі та поставити поряд з нею на спеціальну підставку для охолодження. При цьому водень повинен продовжувати подаватись у муфель і горіти на виході з нього.

7Розвантаження проводити таким чином: після того, яктемпература муфеля стала нижчою за 50°С (можна доторкнутися рукою), перекрити кран на балоні, потім кран на трубопроводі для подачі водню у муфель. Після цього відгвинтити бовти та зняти герметизуючий фланець. Вийняти човник з продуктом відновлення.

8При виконанні роботи виконувати правила з техніки безпеки при роботі з електроприладами.

9Про закінчення роботи доповісти викладачеві та учбовому майстру.

 








Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 539;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.