Б.1 Вкладання прямих вставок між суміжними стрілочними переводами

 

Вказівки не поширюються на укладання симетричних стрілочних переводів із хрестовинами марки 1/6 у голові сортувальних парків, укладання яких виконується з дотриманням правил проектування сортувальних гірок.

При вкладанні на одній прямій колії двох близько розташованих стрілочних переводів між ними повинна розміщуватися пряма вставка.

Пряму вставку d між суміжними стрілочними переводами (рисунок Б.1) вкладають таким чином:

− при зустрічному розташуванні переводів на коліях із різнобічним відхиленням (схема 1 на рисунку Б.1) або в одну сторону від основної колії (схема 2 на рисунку Б.1) між стиками рамних рейок;

− при вкладанні двох переводів так, що хвіст хрестовини одного переводу розміщується назустріч другому переводу (схема 3 на рисунку Б.1) з відхиленням бокових колій в різні сторони − між торцями хрестовин переводів;

− при попутному вкладанні переводів із відхиленням бокових колій як в одну сторону (схема 4 на рис. Б.1), так і в різні сторони (схема 5 на рисунку Б.1) − між торцем хрестовини першого переводу та початком рамної рейки другого переводу.

 

Схема 1 Схема 2

 

 

Схема 3 Схема 4

 

 

Схема 5

 

Рисунок Б.1 - Схеми укладення прямих вставок між суміжними стрілочними переводами

 

Довжина прямої вставки d при суміжному вкладанні переводів залежить від призначення колій, де вони розташовані, а також від допустимих швидкостей руху.

Для схем 3 і 4 (див. рис. Б.1) при паралельному відхиленні бокових колій довжина прямої вставки розраховується таким чином:

· для схеми 3

,

де Е − відстань між осями колій;

b1 і b2 − відстань від центру кожного переводу до хвоста хрестовини;

− кут хрестовини.

· для схеми 4

,

де а2 − відстань від початку рамних рейок до центру другого стрілочного переводу.

Мінімальна довжина прямих вставок для різних схем наведена в табл. Б.1.

Наведені в табл. Б.1 мінімальні довжини прямих вставок використовуються при швидкостях руху поїздів до 120 км/год. При швидкостях більше 120 до 140 км/год прямі вставки на головних коліях при вкладанні переводів за схемами 1, 2 та 5 повинні бути збільшені до 25 м і 12,5 м відповідно для нормальних і стиснених умов.

При вкладанні переводів за схемами 1 та 2 на інших коліях та в стиснених умовах на приймально-відправних коліях за схемою 2 пряму вставку можливо не передбачати за згодою з організацією, що затверджує проекти станцій, а при схемі 5 можливе її зменшення до 4,5 м.

Мінімальна вставка 4,5 м за хвостом хрестовини не може бути меншою, бо ця відстань забезпечує можливість поступової зміни направлення перевідних брусів від нормального положення відносно осі хрестовини першого переводу до нормального положення відносно осі прямої колії.

Розміри прямих вставок, наведені в табл. Б.1, відносяться і до симетричних суміжних стрілочних переводів марок 1/9 та 1/11, а також до перехресних стрілочних переводів та глухих пересічень.

Суміжні стрілочні переводи марки 1/6 при зустрічному вкладанні на приймально-відправних коліях для вантажного руху повинні мати прямі вставки 12,5 або 6,25 м, а на інших − не менше ніж 4,5 м. При попутному вкладанні пряма вставка на приймально-відправних коліях повинна бути не менше 7,5 м, на інших - 6,25 м, а в стиснених умовах − не менше 4,5 м.

Симетричні стрілочні переводи з хрестовинами марки 1/6 в голові сортувальних парків укладаються з додержанням правил проектування сортувальних гірок.

При вкладанні суміжних стрілочних переводів із рейок різних типів між ними в усіх випадках повинна бути пряма вставка довжиною не менше 12,5 м.

Стрілочні переводи, які входять до складу з’їзду між головними коліями, повинні бути одного типу.

При вкладанні нових стрілочних переводів, або при зміні рейок на дільниці, де вкладені стрілочні переводи, по обидві сторони переводу вкладають або залишають по одній ланці рейок того ж типу та з тим же зносом, що і на переводі.

Вкладання стрілочних переводів повинно виконуватися з повномірними рамними рейками, тобто без вкорочення їх передніх вильотів, якщо це не передбачено в проектній документації на стрілочний перевід. Ширина колії на довжині прямої вставки повинна бути такою ж, як у стиках рамних рейок або кінцевих частин хрестовин.

 








Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 1639;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.